Vizită la spital

Dr. Ioan Manitiu, manager de proiectSâmbătă dimineață, sibienii au putut vizita toate secţiile Spitalului Clinic Județean Sibiu (SCJS), cu excepţia celor cu risc de transmitere a bolilor infecto-contagioase, iar medicul şef de secţie, asistentul şef sau înlocuitorii desemnaţi ai acestora le-au oferit celor interesaţi informaţii despre specificul şi activitatea secţiei. „Activitatea s-a desfășurat conform programului, la eveniment participând atât cetățenii interesați de serviciile de asistență medicală din cadrul instituției noastre, cât si reprezentanți ai mass-mediei. Cetățenii au fost interesați în special de secțiile recent renovate ale SCJS și anume maternitatea, fizioterapia și neurochirurgia, dar, bineînțeles, și de secțiile precum oftalmologia și gastroenterologia“, informează dr. Alexandra Delia Lupu-Petria, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean.

Realizări promovate

La eveniment au mai participat și Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu, deputatul Ioan Axente, Florin Cioloboc, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sibiu, Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu.
„Organizarea Zilei Porţilor Deschise este un demers prin care ne dorim să promovăm serviciile de asistenţă medicală din cadrul instituţiei noastre, care s-au îmbunătăţit constant în ultimii ani, în urma investiţiilor masive în infrastructură. Considerăm că toţi cetăţenii trebuie să cunoască progresele care s-au făcut şi proiectele viitoare în care suntem angrenaţi, astfel încât să creăm premisele unei cât mai bune şi solide comunicări cu publicul”, a apreciat managerul Vasile Spinean.

Prezentări

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost organizate şi două conferinţe. Prima, la ora 10, a fost susținută de dr. Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu, având ca temă „Strategia de dezvoltare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”. Această prezentare a fost urmată de cea legată de proiectul din fonduri europene „Centru de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult” (CVASIC), susţinută de prof. univ. dr. Ioan Maniţiu (foto), medic primar cardiolog, medic şef Secţia Clinică Cardiologie I a SCJU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*