Vocea Spartacus, un proiect ambițios pentru elevii de la Școala 4 din Sibiu

Unul dintre proiectele înscrise la ediția din acest an a Maratonului internațional Sibiu este cel al Grupului de Inițiativă Spartacus.

Sursa Foto: maratonsibiu.ro/vocea-spartacus-23425/

Este un proiect ambițios prin care se urmărește înființarea unui studio de emisie al elevilor de la Școala Gimnazială nr.4 din Sibiu, școală situată pe strada Spartacus.

„Continuând acțiunile adaptării educației oferite copiilor la schimbările mediului înconjurător, prin proiectul VOCEA SPARTACUS ne dorim înființarea unui studio de emisie al elevilor, un context care să stimuleze starea de bine a celor 982 elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 4 și care să răspundă cât mai bine nevoilor generațiilor Z și Alpha, încât să găsească în fiecare zi un motiv în plus pentru a intra cu bucurie în curtea școlii.

Conform specialiștilor, membrii generațiilor Z și Alfa sunt „nativi digitali”, obișnuiți cu tehnologia și extrem de interesați de a ajunge la informațiile dorite prin intermediul unui click, ceea ce duce uneori la deteriorarea vieții lor sociale și emoționale.

Elevii școlii noastre sunt și ei membrii reprezentativi ai generațiilor Z și Alfa și, pe parcurs, s-a constatat o depreciere a motivației pentru învățare, diminuarea nivelului de empatie și toleranță, o slabă conectare la comunitatea școlară din care fac parte. Majoritatea elevilor sunt conectați în prezent, nu pun foarte mare accent pe ceea ce s-a întâmplat în trecut sau ce se va întâmpla în viitor” se arată în prezentarea proiectului.

Targetul pe care și l-au propus membrii Grupului de Inițiativă Spartacus pentru realizarea proiectului este de 40.000 de lei.

Grupul de inițiativă „Spartacus” s-a format anul trecut, pornind de la nevoia transformării grădinii școlii într-un spațiu de învățare experiențială outdoor. Acest proiect a fost dus la bun sfârșit grație fondurilor strânse la ediția 2022 a Maratonului Internațional.

Din grupul de inițiativă fac parte elevi, dascăli și părinți, cu toții preocupați de calitatea actului educațional, dezvoltarea instituției și crearea de oportunități de dezvoltare armonioasă și echilibrată,  pentru copii  și  cadre didactice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*