Voluntarii, pregătiți pentru ITO 2018

O nouă sesiune de formare a voluntarilor din cadrul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) 2018  s-a desfășurat ieri, 28 august.

Sesiunea a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Andrei Șaguna”, sub îndrumarea profesoarei Carmen Jinariu, fiind prezenți tinerii repartizați la departamentul de evenimente. Voluntarii au fost împărțiți la cele cinci instituții de învățământ (Școala Gimnazială nr. 1; Școala Gimnazială nr. 4; Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”; Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”; Colegiul Național „Octavian Goga”), unde în dimineața zilei de 7 septembrie vor avea loc workshop-uri moderate de facilitatori instruiți în prealabil. Cei prezenți au aflat mai multe despre activitățile din cadrul ITO, responsabilitățile pe care le vor avea, precum și modalitățile de lucru în viitoare echipă.

Tot ieri a avut loc și prima întâlnire a voluntarilor media ce vor asigura diseminarea informațiilor pe tot parcursul evenimentului.

În perioada următoare, vor avea loc la Sibiu noi întâlniri de lucru cu voluntarii din cadrul ITO 2018.

Această întâlnire face parte din proiectul „Vreau și pot! Tineri voluntari pentru prezent și viitor”, organizat de către Centrul de Tineret Seminarium Transsilvanicum și de Arhiepiscopia Sibiului, de Organizația Tinerilor din Sibiu (O.T.S.), în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și cu A.S.C.O.R. Sibiu. Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu.


Oana Cicur/Teodora Minea / foto: Steliana Blaga

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*