FC Hermannstadt vrea pe podium! Iată obiectivele sale după ce a reușit promovarea în Liga a III-a | VIDEO

Echipa locală FC Hermannstadt, recent promovată în eșalonul al III-lea se va baza în continuare pe jucătorii sibieni în lupta pentru promovarea în eșalonul următor.

conducere clubÎn acest sens, au fost transferați câțiva fotbaliști cu experiență, acestora alăturându-se juniorii de la școala de fotbal Interstar, în condițiile în care FRF impune ca în echipele din Liga a III-a să evolueze trei juniori în sezonul următor.

Joacă pe Municipal

FC Hermannstadt va evolua în partidele de pe teren propriu pe Stadionul Municipal. În schimb, antrenamentele și toate celelalte sesiuni se vor desfășura la Baza Independența de la Obor. Președintele clubului, Teodor Birț, a explicat că a ales denumirea FC Hermannstadt pentru a imprima o tentă de seriozitate specific nemțească, dar și din cauză că numele FC Inter Sibiu și FC Sibiu sunt rezervate. La prezentarea de ieri au mai participat antrenorul Marian Mărgărit, directorul sportiv Marius Lungu, impresarul Radu Neguț și noile achiziții ale echipei. Încă nu se știe în ce serie va fi echipa în sezonul următor, însă Mărgărit speră să joace în compania echipelor din Ardeal.

În căutarea suporterilor

Birț crede că, prin prestația sa, echipa sibiană va atrage cât mai mulți suporteri. „La meciul tur de la baraj, tribuna principală a Stadionului Municipal a fost aproape plină. În acest context, vom demara un proiect de fidelizare pentru sibienii care vor să susțină echipa și care vor beneficia de o serie de avataje. Nu vor exista abonamente, însă pe cei care vor să susțină echipa îi așteptăm alături de noi“, afirmă președintele FC Hermannstadt, care și-a propus să înființeze și o galerie.

Stadion nou, în perspectivă

Responsabilii FC Hermannstadt afirmă că Primăria Sibiu are în vedere construcția unui nou stadion, în zona Vest. „S-a luat în calcul o idee mai veche a municipalității de a construi un stadion nou într-o zonă unde să poată fi asigurat și locuri de parcare și să fie ușor accesul acolo, pentru că, după cum știți, din anii trecuți, când erau meciuri pe Municipal se bloca tot orașul”, a declarat Birț. Noul stadion va fi unul de capacitate medie. „Există în PUZ-ul Sibiului un plan pentru amplasarea noului stadion”, a mai precizat președintele.

În Liga Campionilor la minifotbal

Totodată, echipa de minifotbal a FC Hermannstadt a câștigat titlul de campioană națională la minifotbal, după doar un an de la înființare. În urma performanței realizate, echipa va participa, în septembrie, la prima ediție a Ligii Campionilor, la Maribor (Slovenia).

Teodor BIRȚ | președinte FC Hermannstadt

„Suntem o echipă norocoasă, care beneficiază de două baze sportive. Intrarea la meciurile de pe Municipal va fi gratuită și sper să atragem cât mai mulți sibieni la partidele noastre. Principalul obiectiv este clasa pe locurile I – III până în iarnă, iar apoi vom vedea dacă ne vom lupta pentru promovare.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*