Vot pentru stadion

Consilierii locali au votat în unanimitate proiectul privind modernizarea Stadionului Municipal. 17 milioane de euro este valoarea totală a lucrărilor.

19.000 de locuri va avea Stadionul Municipal după modernizare. Toate tribunele vor fi acoperite, tribuna oficială va fi complet reabilitată, gazonul va fi încălzit, iar arena va dispune de nocturnă și 240 de locuri de parcare, marea majoritate sub tribune. Lucrarea va fi gata în cel mult 2 ani, dacă nu vor exista probleme cu licitațiile care urmează. Elementele de design vor fi clarificate după finalizarea proiectului tehnic.

Investiții în sport

Anul trecut, municipalitatea a contractat prima etapă de modernizare a Stadionului Municipal, un contract de 8,2 milioane de lei care prevede: reabilitarea tribunei oficiale, a peluzei cu vestiare, a pistei de atletism și a gardului de împrejmuire a acesteia, precum și demolarea tribunelor degradate, care vor fi ulterior reconstruite. Lucrările vor începe în martie și se vor încheia până la finele acestui an. „Continuăm să investim în sport pentru că recunoaștem importanța acestuia în creșterea calității vieții pentru locuitorii orașului nostru. De la deschiderea sălilor de sport și a curților școlilor și liceelor pentru asociațiile și cluburile sportive și amenajarea unor zone de sport în parcuri și în cartiere și până la modernizarea Stadionului Municipal, Primăria Sibiu finanțează substanțial sportul, în limitele legilor și a bugetului existent. Vom contracta a două etapă de modernizare a Stadionului, principala bază sportivă a orașului, care se va transforma într-un spațiu modern pentru evenimente sportive”, susține primarul Astrid Fodor.

Serviciul de Administrare a Domeniului Public a contractat în 2017 realizarea unui studiu de fezabilitate pentru această a doua etapă, contractul semnat cu firma Techmedia Electronics SRL având o valoare de 140.000 de lei.

Cum va arăta noul stadion

Acest document a stabilit lucrările care trebuie executate pentru etapa a doua de modernizare: reconstruirea tribunelor demolate în prima etapă de modernizare și acoperirea acestora cu o structură metalică care va include și sistemul de nocturnă și tabele electronice de scor; tribunele vor fi înălțate în partea dinspre străzile Școala de Înot și Octavian Goga, astfel creându-se atât locuri mai multe în tribune, cât și spații pentru activități în interior; amenajarea unui număr de aproximativ 240 locuri de parcare sub tribunele noi construite și în curtea interioară; montarea de turnicheți și case de bilete noi; realizarea unui sistem de sonorizare și a unui sistem de supraveghere video; înlocuirea completă a suprafeței de joc și introducerea sistemului de încălzire în gazon; refacerea completă a rețelelor de utilități; reabilitarea și dotarea corespunzătoare a sălii de atletism și dotarea spațiilor interioare corespunzător utilizării acestui stadion.

După ce, ieri după-amiază, Consiliul Local Sibiu a aprobat investiția, municipalitatea va organiza o procedură de achiziție pentru contractarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor efective.

Mesagerul de Sibiu a transmis în direct ședința ordinară a Legislativului local pe pagina de Facebook. Iată cum s-a desfășurat ședința:


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*