Vreți să dați o mână de ajutor pentru refugiați? Numerele la care puteți suna

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a întrunit azi în ședință și a adoptat Hotărârea nr. 3 privind evidența și aprobarea spațiilor de cazare existente la nivelul județului Sibiu.

În prezent, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu pune la dispoziția cetățenilor refugiați și strămutați proveniți din zona de conflict militar din Ucraina 30 de locuri de cazare în cadrul Căminului Studențesc și 50 de locuri de cazare aflate în incinta vilei din Stațiunea Păltiniș.

Acestor persoane li se vor asigura cazare hrana zilnică și consiliere psihologică, toate costurile acestor servicii fiind suportate de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Lista cu spațiile de cazare va fi actualizată periodic, ele fiind identificate de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.

Orice persoană fizică sau juridică care își arată disponibilitatea să sprijine această acțiune umanitară este rugată să trimită un e-mail la adresa: umanitar.dsu@mai.gov.ro și să completeze formularul primit automat ca urmare a transmiterii e-mail-ului.

De asemenea, persoanele care nu pot folosi platforma precizată anterior sunt sfătuite să apeleze începând cu miercuri, 2 martie a.c. numerele de telefon 0269 211 212 sau 0767 057 100, iar un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu va prelua inițiativele.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu este publicată pe pagina de internet a Instituției Prefectului-Județul Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*