„Vulturii“ merg la Miercurea Ciuc

CSU Sibiu se întoarce în campionatul intern pentru meciul din etapa a doua, de la Miercurea Ciuc, cu CSM VSKC. Întâlnirea este programată în Sala „Eross Zsolt“, luni 10 octombrie, de la ora 18, fiind transmisă live de DigiSport.

foto: facebook/CSU Sibiu

Elevii lui Hoyo au pășit cu dreptul în noul sezon, 90-87 (42-35) în Sala Transilvania, dar bucuria n-a ținut prea mult, fiind eliminați câteva zile mai târziu din Cupa României. „Vulturii“ au participat la Turneul pentru calificarea în Final 8 în Grupa E, la Mediaș, alături de CS Municipal Tg. Jiu și SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara.

În primul meci, sâmbătă 1 octombrie, sibienii au trecut de gorjeni, scor 72-58 (12-20, 22-14, 18-11, 20-13). Daniel Manchon Crespo a fost principalul marcator, cu 21 de puncte, având și 7 recuperări și 3 pase decisive. Cu 9 recuperări, Roberts Blumbergs a fost cel mai bun apărător, având și 13 puncte marcate, între jucătorii sibieni remarcați la acest joc fiind și Baris Cagan Ozkan, cu 5 pase decisive. Mirel Dragoste a înscris 11 puncte, Vuk Dordevic 9 pct, Sebastian Ionescu 8, Barro și Georgescu câte 4, iar Dallas Reid Walton 2 pct.

Eliminați de Timișoara

Din păcate, în meciul doi, cu SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara, decisiv pentru calificare, echipa sibiană n-a făcut față în special în apărare și a cedat cu 77-90 (13-20,19-20, 22-22, 23-28). Principalul marcator sibian a fost de această dată Roberts Blumbergs, cu 21 de puncte, acesta izbutind și 9 recuperări și o pasă decisivă. „De la început nu am urmat planul de joc. Am făcut greșeli. Am fost puțin speriați de importanța jocului. Nu am fost destul de concentrați. Apărarea a fost problema principală. Adversarii au marcat 90 de puncte, cu procentaje bune, 40 de puncte în prima repriză, 50 în cea de a doua. Am încercat diferite structuri de echipă, cu diferite stiluri de apărare, dar nu au funcționat. Când nu merge apărarea 1 vs 1, nu mai contează, nimic nu funcționează”, a concluzionat Miguel Angel Hoyo, antrenorul CSU Sibiu.

În urma partidelor desfășurate în această fază a Cupei României, și-au asigurat calificarea directă în Final 8 echipele CSM Oradea, U BT Cluj, CSO Voluntari, SCM Timişoara, Rapid Bucureşti.

Argentinianul Whelan

Proaspăt sosit în tabăra sibiană, argentinianul Gaston Whelan și-a făcut deja debutul în tricoul galben-albastru la meciul cu SCM Timișoara. A fost transferat pentru a completa lotul străinilor de la echipă, în urma accidentării grave a lui Unai Mendicote.

„Născut pe 6 octombrie 1994 la Cordoba, Argentina, Gaston este un jucător de poziția 1, care măsoară 1.88 metri. Întreaga carieră și-a petrecut-o în țara natală, unde din 2013 evoluează în prima ligă. Bahia Blanca Basket, Olimpico de La Banda și Instituto Atletico Central Cordoba sunt echipele pentru care a jucat în cariera sa.

În sezonul precedent a devenit campion al Argentinei alături de Instituto Atletico Central Cordoba“, transmite CSU Sibiu.

La debutul său sub culorile CSU Sibiu, Whelan a marcat 10 puncte (2 de 3 puncte), a avut 3 recuperări și 4 pase decisive în cele 17 minute în care a stat pe parchet.

„Ciuca“ bătăilor

 VSK Csíkszereda – CSM Miercurea Ciuc are un start de sezon modest, cu 3 înfrângeri consecutive, toate la scor. Mai întâi a pierdut în prima etapă a actualei ediții a Ligii Naționale de baschet masculin, în deplasare, 64-100  în fața Rapidului, apoi a cedat cu 62-84 în fața CS Municipal Târgu Mureș și cu 52-97 (16-26, 13-20, 12-30, 11-21) în fața CSO Voluntari, în Turneul de calificare în Final 8-ul Cupei României desfășurat în Sala „Gabriela Szabo“ din Voluntari.

În ultimul meci a trecut prin inel doar 13 mingi de 2 puncte, din 35 de aruncări și doar 6 din 18 de 3 puncte. În mod normal, n-ar trebui să pună mari probleme apărării noastre, chiar dacă este în suferință în acest debut de sezon.

Ultima dispută directă dintre cele 2 echipe a avut loc în returul sezonului regulat anterior, 78-75 pentru CSU Sibiu, un rezultat surprinzător în condițiile în care sibienii s-au impus de fiecare dată în fața ciucanilor însă la diferențe mari de scor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*