Week-end de foc pentru pompierii sibieni. 159 de solicitări, patru incendii

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, unui număr de 159 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

În această perioadă peste 130 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână,  pompierii sibieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui număr de patru incendii, trei incendii  produse la gospodării din localitățile Cisnădie, Tălmaciu și Șelimbăr iar un incendiu produs la o șură cu baloți din afara localității Avrig, după cum urmează:

În data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 20:00, pompierii militari ai Punctului de Lucru Avrig au fost solicitați să intervină de urgență în zona de câmp a localității Colun pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o șură în care erau depozitați baloți cu fân. La fața locului s-au mobilizat prompt 3 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD precum și membrii SVSU Porumbacu de Jos.

Incendiul a mistuit aproximativ 6 tone de fân iar cauza probabilă de izbucnirea a incendiului a fost determinată de utilizarea intenționată a sursei de aprindere. Nu au fost semnalate victime.

Al doilea și al treilea incendiu au  izbucnit în cursul nopții de sâmbătă (07 ianuarie) spre duminică(8 ianuarie) la  două apartamente situate în localitățile Tălmaciu și Cisnădie.

În jurul orei 00:25, incendiu apartament etaj II, bloc situat în Tălmaciu, str. Al. Cascadei.

La fața locului s-au mobilizat prompt 2 autospeciale de stingere din cadrul Punctului de lucru Șelimbăr, un echipaj SAJ și SVSU Tălmaciu. Incendiul, cauzat de o lumânare rămasă nesupravegheată, a fost lichidat în scurt timp. Nu au fost victime. Proprietara nu se afla în apartament. Au ars obiecte de mobilier din dormitorul apartamentului.

În mod preventiv au fost evacuate din bloc aproximativ 25 de persoane.

În jurul orei 2:40, pompierii Punctului de lucru Șelimbăr au fost solicitați să intervină de urgență în localitatea Cisnădie, str. Piața Nouă pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un apartament situat la etajul I al unui bloc de locuit.

Spre locul indicat s-au mobilizat o autospecială de stingere,  un echipaj SAJ și SVSU Cisnădie.

Incendiul, cauzat de un scurtcircuit electric produs la un frigider,  a deteriorat bucătăria unde se afla acesta și a intoxicat ușor proprietarii ( un bărbat și o femeie) care au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la spital de către echipajul SAJ.

Cel de-al patrulea incendiu s-a produs în cursul nopții trecute, în jurul orei 3:00 când pompierii militari ai Punctului de lucru Șelimbăr au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească (filigorie) din localitatea Șelimbăr. Trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD s-au mobilizat la fața locului. Incendiul a fost localizat și lichidat fără ca acesta să se propage la casa de locuit. Au ars diverse materiale depozitate în filigorie pe o suprafață de aproximativ 20 mp, iar cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de depozitarea cenușii nestinse complet în apropierea materialelor combustibile.

Totodată, echipa pirotehnică ISU Sibiu a fost solicitată duminică (8 ianuarie), în jurul orei 14:15 în localitatea Porumbacu de Sus, pentru asanarea unui proiectil cumulativ, calibrul 65 mm, în vederea transportării, depozitării și distrugerii ulterioare. Acesta a fost  găsit de un cetățean în grădina gospodăriei în timp ce efectua lucrări de amenajare.

Cu acest prilejpompierii reamintesc tuturor cetățenilor importanța respectării următoarelor măsuri de protecție și prevenire, la identificarea unui element de muniție:

Nu atingeți aceste elemente.

Nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,

Nu încercați să le  demontați componentele muniţiei sau le  transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,

Anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112  pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*