Weekend de foc pentru pompierii sibieni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns, în acest weekend, unui număr de peste 100 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

De asemenea, în această perioadă peste 90 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD.

Totodată, pompieri militari sibieni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii:

• Vineri, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați să intervină de urgență în municipiul Sibiu, str. Vasile Carlova colț cu str. Alba Iulia pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism ca urmare a unui eveniment rutier (Impact între 2 autoturisme), fără victime. La fața locului s-a intervenit pentru stingerea incendiului ce se manifesta cu degajare de fum dens la compartimentul motor al autoturismului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.

• Sâmbătă, în jurul orei 20:10, pompierii militari ai Detașamentului Mediaș au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta într-un spațiu dezafectat al cinematografului din oraș. Incendiul a fost stins prompt. Au ars elemente textile pe o suprafață mică și a fost deteriorată ușa de termopan de la intrarea în spațiul respectiv. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de o acțiune intenționată. Nu au fost victime.

De asemenea, în cursul serii de ieri, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit în municipiul Sibiu, str. Turnului, pentru îndepărtarea unui element de construcție (țiglă) care reprezenta pericol pentru cetățenii care treceau prin zonă.

Tot sâmbătă, ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgență 112 privind observarea unui pui de urs în zona Tocile, la fața locului ISU Sibiu a mobilizat de urgență un echipaj SMURD în vederea acordării asistenței medicale la nevoie.

Totodată, s-a transmis un mesaj Ro-Alert pe raza localității SADU în scopul informării și avertizării cetățenilor privind prezența puiului de urs precum și recomandări specifice în această situație.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*