Wonji Kim-Ozim deschide seria „Odae cum Harmoniis”

Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu în parteneriat cu Asociația Florescu-Fernandez & Friends vă invită la un concert cameral de excepție susținut de violonista Wonji Kim-Ozim (Austria) împreună cu muzicienii sibieni violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, pianista Monica Florescu și violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev. Evenimentul este programat duminică, 27 februarie, la ora 17, în Sala Oglinzilor (FDGR). Accesul publicului este liber și se va face respectând normele sanitare în vigoare.

În 2022, seria de concerte camerale „Odae cum Harmoniis” va oferi publicului sibian nouă evenimente muzicale. Printre artiștii invitați în acest an se numără pianiștii Robert Craimer și Ida

Pelliccioli, chitaristul Costin Soare, violoniștii Valentin Șerban, Wonji Kim-Ozim și Edwin E.S. Kim și Bucharest Wind Ensamble. Accesul la concerte este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Primul concert

Primul concert este programat în 27 februarie și o are invitată pe violonista Wonji Kim-Ozim din

Austria, profesor de vioară la Universitatea „Mozarteum” din Salzburg. Alături de Wonji Kim-Ozim

publicul îi va mai putea urmări pe violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica

Florescu interpretând Trio cu pian nr.4 „Dumky” de Antonín Dvořák și Sonata pentru vioară și pian nr.1, op.13 de Gabriel Fauré. Programul serii va fi deschis de tânăra violonistă Rafaela Fernandez care va interpreta „Malagueña“ de Pablo Sarasate.

Artistă și profesoară

Născută în Seoul, Coreea de Sud, Wonji Kim-Ozim primește primele ore de vioară de la prof. LiSong. Între 1989-1991 ia lecții în privat cu profesorul Max Rostal. Urmează Conservatorul din Berna absolvind cu distincție în anul 1994 ca solist la clasa profesorului Igor Ozim. Predă între anii

1996-2003 în cadrul Universității de Muzică din Viena și Universității de Muzică din Berna, ca asistent al prof. Igor Ozim. Începând din octombrie 2003 este asistentă a cursurilor de măiestrie ale lui Igor Ozim în cadrul Universității Mozarteum din Salzburg, unde în 2019 devine profesor titular al clasei de vioară. În 2011 a predat ca profesor invitat la Universitatea de Artă și Design din Graz. Este câștigătoarea mai multor premii I în concursuri naționale și, de asemenea, laureată a Federației Migros Cooperative. Cântă ca solistă alături de Orchestrele Simfonice din Seoul, Berna, Moscova, Orchestra de Cameră Zürich, Orchestra Națională de Cameră din Ungaria, Deutsche Kammerakademie Neuss și participă în Festivalul Sandor Veress în Tonhalle Zürich, precum și în festivalul „Tous les Violons du Monde” aflat sub patronajul lui Yehudi Menuhin în Casino, Berna. În prezent desfășoară o activitate pedagogică intensă, fiind îndrumătoarea unei întregi noi generații de violoniști tineri, dar preocuparea pentru performanță și activitatea în muzica de cameră sunt nelipsite din activitățile ei de bază ca profesor și pedagog.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*