Workshop Cantus Mundi pentru dirijorii de cor din Sibiu

Workshop-ul de dirijat coral ajunge în această iarnă la Sibiu. În perioada 17-18 februarie 2017, o echipă de formatori Cantus Mundi va susține în acest oraș primul modul dintr-o sesiune amplă de pregătire, aflată în desfășurare la nivel național.

Workshop-ul va fi prezentat de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, Simona Haideu și Luciana Ioan, membre ale celebrului ansamblu coral. Cursul oferă tuturor participanților noțiunile de bază pentru dirijat coral și cunoștințele pentru înființarea și coordonarea unui cor. De la informații despre anatomia umană, aparatul fonator, exerciții tehnice, vocalize, până la teorie muzicală, practică dirijorală, noțiuni care țin de interpretare, stil muzical și psihologia copilului, sesiunile de formare oferite de echipele Cantus Mundi pun bazele unei adevărate revoluții muzicale în domeniul cântului coral – toate acestea, la inițiativa dirijorului Ion Marin. Workshop-ul de la Sibiu se va desfășura în incinta Facultății de Teologie. Participarea este gratuită, în baza completării online a formularului de înscriere, disponibil aici: bit.ly/VreauSaFiuDirijorCantusMundi, cu minim 2 zile înainte de data cursului.

Și la Oradea

Simultan cu evenimentul de la Sibiu are loc și workshop-ul de la Oradea. Sesiuni de formare similare vor fi disponibile și publicului din Sfântu Gheorghe și Timișoara (3-4 martie), Cluj-Napoca și Focșani (10-11 martie), Constanța și Râmnicu Sărat (17-18 martie), Baia Mare și Drobeta Turnu Severin (24-25 martie) și Arad (5-6 mai). Diploma oferită fiecărui participant la sfârșitul workshop-ului este atât un act util pentru profesie, cât și o amintire prețioasă. Interacțiunea continuă, apoi, pe platforma Cantus Mundi, care poate fi accesată la www.cantusmundi.com, iar cei înscriși beneficiază de o bază extinsă de partituri on-line, precum și de facilități disponibile exclusiv dirijorilor de cor.

Program național

Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe hartă talentul, educația și dezvoltarea culturală a tinerilor din România. În 7 ani, 4100 de dirijori și 250 000 de coriști din cele 41 de județe ale României vor face parte din Programul Național Cantus Mundi. La 100 de ani de la Marea Unire, Programul Național Cantus Mundi, desfășurat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, își propune să existe coruri în fiecare școală din România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*