Zacharie Benedek: Mediașul a fost o surpriză neplăcută

Alegerile locale „nu au fost cele mai reușite” pentru UDMR, recunoaște deputatul sibian Zacharie Benedek, după înfrângerea din 27 septembrie.

Domnule deputat, fiecare scrutin este o piatră de hotar pentru forțele politice de orice calibru. Cum comentați desfășurarea alegerilor din 27 septembrie? Sunteți mulțumiți de rezultatele obținute în județul Sibiu?

Zacharie Benedek: Fiecare alegere are un specific, se schimbă polul puterii, se corodează partidele sau reprezentanții lor, apar alte formațiune sau alți oameni. Asta s-a întâmplat şi acum. Din punctul de vedere al UDMR, nu au fost cele mai reuşite alegeri, am pierdut consilierii locali în Ocna Sibiului şi în Mediaş.

Alegerile locale marchează un moment de cotitură pentru comunități. Ne-am decis viitorul pentru următorii patru ani. Multe surprize anul acesta, iar pentru dvs. a fost cu siguranță una neplăcută situația din Consiliul Local Mediaș. Ce urmează? Cum veți colabora cu autoritățile (re)alese, pentru a reprezenta cât mai bine interesele electoratului dvs.?

Zacharie Benedek: Mediaşul a fost o surpriză neplăcută, mai ales că dacă primeam acelaşi număr de voturi pentru lista Consiliului Local ca pentru lista Consiliului Județean, azi aveam reprezentanță în Consiliul municipiului Mediaş. Am tras concluziile, ştim unde am greşit, după o analiză serioasă ştim ce avem de făcut. În continuare, vom colabora cu conducerea Primăriei Mediaş, avem o comunitate numeroasă în acest oraş şi totodată şi activă, integrată în dezvoltarea oraşului.

Ce așteptări aveți pentru următorul test electoral, alegerile parlamentare? Credeți că ele se pot desfășura la termen? Ce fel de campanie veți derula și ce țintă v-ați propus?

Zacharie Benedek: Noi dorim ca alegerile parlamentare să fie organizate în 6 decembrie, pentru ca după aceea să existe o majoritate parlamentară şi un guvern stabil. Vom avea o campanie corectă, ne vom concentra asupra necesităților cetățenilor. Vom încerca să mobilizăm oamenii să meargă la vot.  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*