Zâmbete la plic

Radio DeVis și Școala Gimnazială „Georg Daniel Teutsch” din Agnita împart „zâmbete la plic”, cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii, în campania „Faptele bune ne fac mai fericiți! Implică-te!”.

Astăzi, Asociația Devision, în parteneriat cu 22 de școli de România și Radio DeVis, radio-ul comunitar la tinerilor, înființat prin Fondul de Inovare Civică, împart 6.000 de mesaje în cadrul campaniei „Zâmbete la plic”. Elevii au scris de mână mesaje de încurajare a tinerilor să facă voluntariat și să fie mai implicați în comunitate, mesaje pe care le distribuie astăzi cu ocazia Zilei Fericirii.

Asociaţia DeVision și Radio DeVis lansează a patra ediţie a proiectului “Zâmbete la plic” de data aceasta în parteneriat cu Radio DeVis, un radio comunitar itinerant unde lucrează voluntar liceeni și sub forma unei campanii de informare cu privire la importanța implicării în acțiuni de voluntariat. Dacă în anii trecuți, voluntarii au împărţit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din Capitală (Parcul Cişmigiu, Gara de Nord, zona centrală a oraşului) sau au pus mesaje în filialele Bibliotecii Metropolitane, anul acesta s-au alăturat proiectului și 22 de școli din București, Pitești, Videle, Reșița, Brașov, Reghin, Cozmești – Iași, Pașcani, Agnita – Sibiu, Mizil, Craiova, Dumbrăveni – Suceava, Roșiorii de Vede.

În Sibiu s-a alăturat proiectului, pentru al treilea an consecutiv, Școala Gimnazială „Georg Daniel Teutsch” din Agnita, profesor coordonator Emilia Elisabeta Nițescu, care a redactat mesaje de promovare a voluntariatului, împreună cu elevii, mesaje pe care le distribuie astăzi în oraș cu ocazia Zilei Fericirii.

Spre deosebire de anii trecuți când elevii și cadrele didactice scriau mesaje motivaționale care să-i îndemne pe oameni să zâmbească mai mult, anul acesta 600 de elevi au scris aproximativ 6000 de mesaje, pe care le împart în comunitățile lor și îi îndeamnă pe tineri să fie mai activi în comunitate, să se implice în acțiuni de voluntariat, să nu rămână indiferenți problemelor din comunitate și să încerce să contribuie la rezolvarea acestora pentru că doar împreună putem schimba fața comunităților în care locuim și putem aduce zâmbete pe fețele oamenilor.

Campania este parte a proiectului „Radio DeVis – Comunitatea în direct”, finanțat prin Fondul de Inovare Civică. Scopul proiectului Radio DeVis este creșterea gradului de educare și responsabilizare privind implicarea civică a tinerilor din Brașov și Sibiu prin înființarea unui radio comunitar online, itinerant, unde să lucreze elevi din școlile și liceele sibiene și brașovene care prin emisiunile/interviurile pe care le realizează să informeze și să crească gradul de conștientizare și implicare civică a tinerilor cu vârsta între 12 și 25 de ani. Radio-ul emite online 24/24 câte 4 luni din fiecare oraș și poate fi ascultat pe www.radiodevis.ro, iar după ce a stat în Sibiu 6 luni, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, momentan este în Brașov, unde tinerii realizează materiale despre voluntariat și implicarea în comunitate.

Claudia Oprescu, președintele organizației DeVision și managerul de proiect, a declarat: „Suntem foarte mândri că și anul acesta continuăm «Zâmbete la Plic». Elevii și cadrele didactice se implică mereu cu entuziasm în acest proiect, așa că am decis ca anul acesta tema pe care ne concentrăm să fie voluntariatul și implicarea civică. Ne dorim ca tinerii noștri voluntari să îi convingă și pe alții că doar împreună putem construi comunități așa cum ne dorim”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*