Zăpadă, polei, viscol. Anunțul meteorologilor

Meteorologii au emis azi o informare de ploi, ninsori și lapoviță pentru toată țara. Informarea meteo durează până miercuri la ora 18.00.

Se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp. În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile.

Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marți, vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h. Din dimineața zilei de miercuri (08 decembrie) aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

Județul Sibiu intră de marți ora 6.00 până miercuri la ora 18.00 sub Cod galben de viscol. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. În zona montană înaltă vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*