Zece pentru Parlament. LISTA liberalilor sibieni care vor să candideze la alegerile din noiembrie

Organizația județeană PNL Sibiu a început selecția candidaților pentru Senat și Camera Deputaților. Președintele filialei, deputatul Raluca Turcan, a anunțat astăzi cine sunt aceștia și pe ce criterii va fi ierarhizată lista.

Este vorba, în principiu, despre actualii deputați Mircea Cazan, Ioan Tămâian și Raluca Turcan, senatorul Nicolae Neagu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca, fostul vicepreședinte al aceleiași instituții, Constantin Șovăială, fostul viceprimar sibian, Virgil Popa, și actualul viceprimar de Mediaș, Christine Thellmann. Pe listă se mai regăsesc dr. Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu, și prim-vicepreședintele PNL Sibiu, Diana Pavelescu.

pnl sondaj parlamentare

Lista aspiranților la candidatura pentru un fotoliu de deputat sau senator | sursa: PNL Sibiu

Turcan a explicat că, în ședința Biroului Permanent Județean de aseară, s-a decis derularea unui sondaj de opinie care urmează să fie finalizat în a doua parte a lunii august. Ulterior, lista candidaților va fi stabilită și ierarhizată pe baza a cinci criterii principale: notorietatea determinată prin sondaj, susținerea organizației locale din care fac parte aspiranții, susținerea organizației județene, proiecte pentru comunitate și proiecte în interiorul partidului. „Procesul de analiză este unul foarte transparent, asumat în unanimitate în ședința de Birou Permanent Județean de aseară. Vom demara un sondaj de opinie care va fi finalizat undeva între 15 august și 20 august. După finalizarea acestui sondaj de opinie, care va conduce la o analiză temeinică a pregătirii celor care sunt doritori să candideze la Parlament – din perspectiva opiniei publice și nu a dorințelor lor personale -, vom asigura un instrument de evaluare a celor care vor candida la Parlament. Ulterior, vom răspunde prin fiecare doritor celorlalte criterii și anume: munca în organizație, susținerea din partea organizației, proiecte pentru comunitate și proiecte în interiorul partidului“, a menționat președintele PNL Sibiu.

Toți actualii parlamentari liberali de Sibiu își doresc încă un mandat, cu excepția senatorului Ion Ariton, fostul ministru al Economiei, care nu și-a depus opțiunea pentru a fi inclus în sondaj, a precizat Raluca Turcan, la solicitarea Mesagerului de Sibiu. „Dl. Ariton nu mai are funcție de conducere, însă este ținut la curent cu deciziile organizației județene și, dacă dorește să se integreze, poate să se integreze“, a adăugat aceasta.


VIDEO conferința de presă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*