Zeci de apometre afectate de îngheț în municipiul Sibiu | RECOMANDĂRILE specialiștilor

Aproximativ 30 de apometre din municipiul Sibiu au fost afectate deja, în acest sezon, de temperaturile extrem de scăzute, anunță Thomas Roth, purtătorul de cuvânt al SC „Apă Canal” SA Sibiu.

Operatorul de apă a transmis, printr-un comunicat de presă, câteva recomandări privind protecţia contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă împotriva îngheţului:

– în cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei;

– în situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşile vor fi închise;

– dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţi apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului;

– protejaţi de îngheţ inclusiv robineţii şi ţevile de după contor. Puteți utiliza materiale ca: vată minerală, polistitren, textile etc.

SC „Apă Canal” SA Sibiu precizează că, potrivit prevederilor Art.6.3 din Contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligaţia de a „asigura integritatea sistemelor de măsurare”.

În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul este obligat să suporte costul întregii operaţiuni de schimbare, precum şi al contorului.

„Apă Canal” SA solicită abonaţilor ce deţin robineţi sau cişmele în curţi și grădini să nu lase robineţii deschişi ca măsură împotriva înghețului. Consumurile în astfel de cazuri sunt impresionante: 4 picături/secundă cumulează 2,9 mc/lună, iar un „fir” de apă cu diametrul de 1 mm reprezintă aproximativ 6,5 mc/lună.

Eventualele probleme legate de funţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, în general, pot fi semnalate Dispeceratului „Apă Canal” Sibiu – tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*