Zelenski a respins din nou orice compromis teritorial în vederea unor negocieri de pace cu Rusia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins din nou, în timpul vizitei sale la Washington, orice compromis teritorial în vederea unor eventuale negocieri cu Rusia: „Nicio compensaţie sau reparaţie nu ar fi suficientă”.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins din nou, în timpul vizitei sale la Washington, orice compromis teritorial în vederea unor eventuale negocieri de pace cu Rusia.

O „pace justă” înseamnă „fără compromis în ceea ce priveşte suveranitatea, libertatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat Zelenski în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele american Joe Biden, atunci când a fost întrebat cum ar putea arăta sfârşitul conflictului în viziunea sa.

„Este greu de imaginat o «pace justă» pentru părinţii care şi-au pierdut fiii şi fiicele”

Potrivit lui Zelenski, sfârşitul conflictului ar trebui să includă, de asemenea, „plata pentru toate pagubele provocate de agresiunea rusă”.

Volodimir Zelenski a subliniat că este greu de imaginat o „pace justă” pentru părinţii care şi-au pierdut fiii şi fiicele. „Banii nu înseamnă nimic, nicio compensaţie sau reparaţie nu ar fi suficientă”, a subliniat Zelenski.

„Nu ştiu ce înseamnă o «pace justă». Aceasta este o descriere foarte filosofică. Nu ştiu dacă există un «război just»”, a mai spus liderul ucrainean.

„Nu poate exista nicio pace justă în războiul care ne-a fost impus de aceşti…. aceşti indivizi inumani”, a declarat Zelenski cu referire la liderii ruşi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*