Zgomotul la control! Polițiștii rutieri sibieni au pus sonometrul la treabă.

Polițiștii rutieri sibieni le-au pus gând rău șoferilor care și-au făcut modificări neomologate ale sistemelor de evacuare a noxelor, poluând astfel acustic. Patru dintre aceștia s-au ales cu amenzi și au rămas fără certificatele de înmatriculare ale autoturismelor, după ce au fost depistați în trafic de oamenii legii, în cadrul unei acțiuni desfășurate în premieră noaptea trecută.

Premieră în activitatea polițiștilor rutieri sibieni, care, în cursul nopții trecute, au verificat normele fonice ale autovehiculelor, în municipiul Sibiu și în localitatea Șelimbăr. Astfel, vineri noaptea, între orele 22.00 – 01.00, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu și cei din cadrul Biroului Rutier Sibiu au desfășurat activități specifice pentru depistarea conducătorilor auto aflați la volanul unor autovehicule ale căror modificări neomologate ale sistemelor de evacuare a noxelor poluează acustic.

Acțiunile polițiștilor s-au concentrat în zonele din municipiul Sibiu și din Șelimbăr, unde cetățenii au sesizat adesea că șoferii conduc autovehicule ce produc zgomot puternic și care deranjează liniștea publică. Este vorba despre Bulevardul Mihai Viteazu, Bulevardul General Vasile Milea, Calea Dumbrăvii, Piața Unirii, strada Bâlea din municipiul Sibiu, dar și Prelungirea Mihai Viteazu din Șelimbăr.

”Astfel, cu ajutorul unui SONOMETRU, polițiștii rutieri au depistat și sancționat 4 șoferi care conduceau autoturisme ale căror sisteme de evacuare fuseseră modificate ilegal producând astfel un nivel de zgomot peste cel prevăzut de normele tehnice ale autoturismelor în cauză. Cei 4 conducători auto au fost sancționați contravențional atât pentru modificările aduse autovehiculelor, cât și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, amenda aplicată fiind însoțită și de retragerea certificatului de înmatriculare a mașinilor.”, a explicat cms. șef de poliție Luciana Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Sibiu.

Pe parcursul activităților desfășurate, polițiștii au depistat și sancționat contravențional și un conducător auto aflat sub influența alcoolului, dar și un șofer care a depășit limita de viteză cu peste 70 de km/h. În total, au fost controlate și verificate peste 30 de autovehicule, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei. Au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor sibieni continuă în vederea creșterii gradului de siguranță în trafic și nu numai.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*