Zi de meci. CSU Sibiu începe seria cu Rapid pentru medaliile de bronz

CSU Sibiu atacă podiumul Ligii Naționale de baschet masculin. Astăzi, de la ora 18,30, începe seria cu Rapid, cealaltă echipă din careul de ași care a cedat în semifinale. Meciul se va juca în Sala Rapid din Capitală.

foto: facebook/CSU Sibiu

„Am avut puțin mai mult timp pentru a ne pregăti, pentru a ne recupera jucătorii. Nu-i avem însă în cea mai bună versiune. Încercăm să ne pregătim pentru acest prim meci cum putem. Cred că deja am avut un sezon bun și trebuie să ne bucurăm de timpul petrecut împreună, după toate aceste  victorii și succese înregistrate de clubul nostru. În continuare însă, ne dorim să luptăm contra Rapidului. O echipă foarte bună, cu un buget pe măsură în acest sezon. Au arătat un baschetul bun, chiar dacă au avut parte de câteva schimbări pe parcursul sezonului.“, a declarat antrenorul Tomas Rinkevicius, înaintea primei confruntări.

Echipa sibiană vine după o semifinală pierdută rapid, acuzând mari probleme de lot din cauza accidentărilor. Fără Blumbergs și Uță, „vulturii“ au cedat fără drept de apel la Oradea (61-94 și 67-93), în primele 2 dispute ale seriei, după care au opus rezistență la Sibiu, dar au părăsit din nou terenul învinși (68-78).  

Nici Rapid nu a avut forța de a surprinde în semifinala cu U-BT Cluj Napoca. A pierdut în primele 2 partide, în Cluj Arena, cu 61-78 și 55-77. A revenit cu un 106-86, după care deținătoarea titlului a pus punct cu o a treia victorie, Rapid – U-BT 76-95.

În sezonul regulat, Rapid ne-a învins de fiecare dată, 78-74 în Sala Transilvania și 88-83 la București. De atunci, CSU Sibiu s-a întărit cu Pratt și Uță, plus Rinkevicius pe bancă în locul lui Hoyo. Rapid are însă un lot valoros, în frunte cu Tyler Xavier Stone, principalul marcator cu o medie de 19,3 puncte/meci, desemnat de specialiști MVP al sezonului. „Echipa lor este acum mult mai periculoasă decât la începutul sezonului. Vom încerca să găsim căi prin care să ne creăm avantaj. Nu este ușor însă în fața unui astfel de adversar. Sper să fim pregătiți pentru primul joc, mai ales din punct de vedere al energiei, după toate aceste probleme medicale cu care ne-am confruntat” a adăugat Rinkevicius.

Programul seriei cu Rapid

Meciul 1: CS Rapid București vs. BC CSU Sibiu – sâmbătă, 13 mai, ora 18:30, FRB TV

Meciul 2: CS Rapid București vs. BC CSU Sibiu – luni, 15 mai, ora 20:00, Digi Sport, Prima Sport , FRB TV

Meciul 3: BC CSU Sibiu vs. CS Rapid București – joi, 18 mai, ora 20:00, Digi Sport, Prima Sport, FRB TV

Meciul 4 (dacă este nevoie): BC CSU Sibiu vs. CS Rapid București – sâmbătă, 20 mai, FRB TV

Meciul 5 (dacă este nevoie): CS Rapid București vs. BC CSU Sibiu – marți, 23 mai, FRB TV

„Va fi o confruntarea forte dificilă, ne așteaptă la București două meciuri foarte grele. Mergem acolo cu o atitudine pozitivă și vrem să facem o figură foarte bună. O să luptăm cu siguranță până la capăt și sperăm să obținem ceea ce ne dorim. Diferența o poate face atitudinea noastră, începând din prima secundă și până la fluierul final. Vrem să abordăm acest meci cu maximă seriozitate. Cu siguranță ne dorim să câștigăm și să luăm locul 3 la final”, a spus Mirel Dragoste înaintea startului finalei mici, citat de BC CSU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*