Zi plină pentru polițiștii de la rutieră. Șoferi băuți, fără permis și autovehicule neînmatriculate

În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au continuat acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere pe drumurile publice. Mai multe infracțiuni la regimul rutier au fost înregistrate în cursul zile de 18 iunie.

 

Astfel, în jurul orei 10,15, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada St. L. Roth de către un localnic în vârstă de 29 de ani.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, medieșeanul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

 

La nivelul Biroului Rutier Mediaș s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În jurul orei 18,15, pe strada Cibinului din municipiului Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Vecerd, în timp ce conducea un autoturism a cărui autorizație de circulație provizorie era expirată de 2 zile.

Pe numele conducătorului auto s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

În jurul orei 21,30, tot în municipiul Sibiu, de această dată pe strada Oslo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din județul Iași, în timp ce manevra autoturismul cu spatele, a intrat în coliziune cu un alt autoturism staționat.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Astfel, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au declanșat cercetări penale care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În jurul orei 23,45, pe raza localității Cristian, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Săliște.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar autoturismul la volanul căruia se afla este radiat din circulație.

În cauză, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

SIGURANȚĂ ÎN TRAFIC

Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto că în cursul zilei de azi sunt preconizate creșteri ale valorilor de trafic pe toate categoriile de drumuri, de aceea vă recomandă să adoptați un comportament preventiv și prudent când vă aflați la volan și nu numai.

Circulați cu viteză adaptată, măriți distanța între autovehicule, asigurați-vă foarte bine înainte de schimbarea direcției de deplasare, nu conduceți după ce ați consumat alcool  și acordați o atenție sporită atât pietonilor care intenționează să traverseze, cât și celor care circulă pe două roți, de la motocicliști și bicicliști la utilizatorii de trotinete.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*