Zilele Culturale, în Mărginime

Cel mai mare proiect cultural iniţiat şi finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu are drept gazde, în acest week-end, comunele Boiţa, Gura Râului, Jina şi Poiana Sibiului.

Spectacole dedicate celor miciZilele Culturale ale Judetului Gura Raului Casa Memoriala Ioan Macrea

Sâmbătă, 30 mai, oferta culturală se adresează în mod special copiilor din Boiţa, care vor avea ocazia să vizioneze de la ora 10 mai multe filme documentare la Căminul Cultural din comună. Actorii de la Teatrul „Gong“ vor aduce o bucurie copiilor cu spectacolul „Greierele aproape faimos”, care va începe la ora 11, tot la căminul din Boiţa. Mai mulţi elevi ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu vor îmbogăţi atmosfera cu o expoziţie de produse de artă tradiţională realizate de ei.
Şi gurenii au parte de câteva evenimente culturale. Elevii și iubitorii de carte sunt așteptați la ora 10, la Biblioteca „Muguri de brad”, din cadrul Centrului Cultural „Ioan Macrea” din Gura Râului, unde va fi inaugurat „Raftul mereu aproape“, constituit dintr-o donație de carte, și va avea loc un atelier de lectură publică. Între orele 10-17, tot la bibliotecă copiii vor fi inițiați în arta fotografică și studiul plantelor medicinale din zona depresionară și montană.
Seara de sâmbătă se va încheia la Centrul Cultural „Ioan Macrea“ din Gura Râului cu un concert de muzică clasică oferit de ansamblul cameral „Barocco“ al Filarmonicii de Stat Sibiu, cu începere de la ora 18.
„Pe poteci nebănuite din Munții Lotrului“ este drumeția propusă de Asociația Județeană de Turism Sibiu pe traseul Sibiu-Boița-Valea Oltului-Valea Megheșului-Șaua Pleșu-Culmea Pleșu-Culmea Megheșului-Vf.Raviguți-Culmea Boișoara-Boița-Sibiu, drumeție la care deja s-au înscris 45 de persoane.

Fiii satului la Boița

Duminică, 31 mai, Zilele Culturale ale Județului Sibiu ajung în Poiana și la Jina. În Poiana Sibiului, pe strada Deal nr. 308, turiștii vor putea vizita colecția particulară Maria Ciucă, o creatoare populară care confecționează piese de port popular, iar la Jina, corul de cameră „Caedonia“ va susține, de la ora 10, un concert de muzică religioasă la Biserica Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavril“.
La Boița, întâlnirea fiilor satului, ajunsă la ediția a XI-a, se va suprapune armonios cu Zilele Culturale ale Județului Sibiu, la care și-au anunțat prezența oficialitățile județene. Ansamblul Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului“ va deschide spectacolul folcloric.
În centrul comunei Boița, va fi amenajat un stand de informare turistică, „păzit“ strașnic de un muzeograf de la CNM Astra, costumat în uniformă de jandarm rural. Acesta va introduce oaspeții în expoziția „Jandarmii și milițienii de la sate”, în care pot fi admirate fotografii din perioada 1893-1957, cu jandarmi și milițieni din mediul rural. (C.P.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*