Zilele dansului

Timp de două zile, sibienii au putut urmări cele mai diferite stiluri de creaţii coregrafice, de la balet contemporan până la street-dance.

Cele mai bune spectacole de dans s-au regăsit timp de două pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia Sibiu Dancing Days. Formaţia „Jump In” din Cluj Napoca a impresionat publicul printr-un spectacol de dans contemporat „1+1=3” în coregrafia Alinei Ciceo, prin care a demonstrat că tot mai des „ignorăm persoanele care se perindă prin viaţa noastră, punându-le statutul de trecători fără să le mai acordăm atenţie”.

 

 

Mesaje educative

 

A venit apoi rândul celor din Ploieşti, „Academic Star“, care au prezentat în ritm de street dance realitatea întunecată a societăţii prin spectacolul „Cutia cu iluzii”. Coregrafia Alexandrei Negulescu s-a împletit perfect cu personajele şi decorul pentru a exprima fenomenele anomice din societatea contemporană transmiţând mesaje de combatere a consumului de droguri, violenţă în familie şi prostituţie. Cele două seri de dans au fost marcate de producţiile de dans contemporan ale companiei sibiene „Microbis“, „Ultima îmbucătură din… dragoste” şi „Hurem – condiţia umană”, în coregrafia lui Hugo Wolff.

 

Maraton de dans modern şi contemporan

 

La secţiunea dans contemporan, „Iubirea imposibilă” a celor de la „Exotic Dreams“ din Braşov în coregrafia Iolandei Popescu a istorisit în paşi de dans o tristă poveste de dragoste. Surprinzător a fost şi spectacolul „Alege… viaţa” al companiei „Elegance“ din Iaşi, semnat de Cornel Tătaru, care a pregătit două finaluri, spectatorii fiind puşi în situaţia de a decide finalul poveştii de dans, ca fiind unul fericit sau unul tragic. Compania „Spektar“ din Serbia a animat festivalul prin dansuri de scurtă durată, dar pline de ritm şi culoare. „Sibiu Dancing Days a dat şansa coregrafilor din toată ţara să îşi împărtăşească opiniile şi viziunile privind noile provocări ale dansului contemporan, dansatorilor să schimbe impresii, iar publicului spectator să se relaxeze la un maraton de spectacole de dans modern şi contemporan”, conchide Liliana Popescu, directoarea Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*