Zilele Medicinei de Urgență Sibiene – teorie și practică pentru salvatori

Între 3-5 noiembrie, respectiv 10-12 noiembrie se vor desfășura Zilele Medicinei de Urgență Sibiene. Manifestarea științifică este organizată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, prin Facultatea de Medicină. Deschiderea oficială va avea loc astăzi, 3 noiembrie, la ora 16.00, în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, str. Lucian Blaga, nr. 2A,  ocazie cu care dr.  Constantin Roșca, medic șef al Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, colonelul Cosmin Balcu, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și conf.univ.dr. Laura Ștef, din partea ULBS, se vor adresa participanților.

Manifestarea include prelegeri pe teme de specialitate susținute de medicii Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, de cadrele medicale ale Facultății de Medicină a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și de paramedicii SMURD – studenți ai Facultății de Medicină, precum și prezentări de cazuri deosebite din practica curentă a serviciului UPU-SMURD.

„Așa cum ne-am obișnuit, începutul lunii noiembrie aduce în prim – plan „Zilele Medicinei de Urgență Sibiene”, manifestare științifică ce a devenit una de tradiție în peisajul medical al orașului. Este un prilej de actualizare a informațiilor din acest domeniu pentru cadrele medicale și studenții din anii mari dar și o ocazie pentru inițierea în medicina de urgență pentru studenții nou veniți pe bănicile facultății precum și pentru persoanele fără pregătire medicală care doresc să cunoască manevre de Basic Life Support (BLS), acestora adresându-li-se secțiunea non-medical din cadrul evenimentului”, explică dr. Iris Mureșan, medic primar în cadrul Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu și doctor în științe medicale.

Ediția din acest an va acorda o atenție deosebită și atelierelor practice, unde participanții vor exersa manevre de urgență pe manechinele din centrul de formare și pregătire pentru paramedici SMURD, de la sediul ISU Sibiu.

„Ca în fiecare an, ne așteptăm la o participarea numeroasă și suntem convinși că, prin tematica variată, vom capta atenția auditoriului, fie că este vorba despre profesioniştii din domeniu, fie de participanții fără pregătire medicală, al căror interes față de acest eveniment a crescut constant, din dorința de a se informa asupra ceea ce înseamnă medicina de urgență, o specialitate deosebit de dificilă şi solicitantă prin care se salvează numeroase vieți omenești”, concluzionează dr. Iris Mureșan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*