„Zilele Recoltei” 2022 la Cârțișoara

În acest sfârșit de săptămână, în zilele de 15 și 16 octombrie la Cârțișoara se vor desfășura „Zilele Recoltei” organizate de Asociația Cârțișoara.

Producători locali de „crumpene, picioici ori gogoși”, cum li se spune prin partea locului, de legume și fructe, de corfe și coșuri de nuiele, miere de albine, de zacuscă, cultivatori de crizanteme sau lavandă, toți se vor întâlni la târgul acestei toamne.

Organizatorii se așteaptă la un număr mare de vizitatori pe care îi întâmpină cu scoverzi și alte produse gastronomice tradiționale și de patiserie. Comunitatea basarabeană de aici va fi reprezentată prin plăcinte moldovenești cu brânză sau cu griș și mere, un deliciu si pentru cei mai pretențioși dintre vizitatori.

Evenimentul va fi deschis sâmbătă dimineața-n zori în sunetul tulnicului, ca mai apoi să fie susținut pe parcursul celor două zile de cântece vechi populare la cobză, caval și fluier.

„Vor fi două zile de bucurie pentru roadele pe care Dumnezeu ni le-a dat în acest an.

Sâmbătă și duminică la Cârțișoara va fi ”veac” sau pe înțelesul tuturor, va fi timp frumos numai bun de petrecut la o sărbătoare de toamnă. E o sărbătoare menită să aducă laolaltă comunitățile de producători din Țara Făgărașului, dar și pe cei care vor să susțină și să promoveze producătorii locali”, a declarat Laurențiu Dorodici, unul dintre organizatori.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*