Zilele Sofia Nădejde – ediţia a V-a continuă la București, Sibiu şi Braşov, cu lecturi, discuţii şi proiecţii de film

Zilele Sofia Nădejde este un proiect inițiat în 2018 cu o gală a literaturii scrise de femei. În prezent este un microfestival interdisciplinar al cărui scop este promovarea literaturii și artei realizate de femei.

 

 

Pentru această ediție a Zilelor Sofia Nădejde, organizatorii propun în seria de conferințe, dezbateri și dialoguri o întâlnire cu dramaturga ucraineană Irina Hareț.

Irina Hareț este scriitoare, dramaturgă, scenaristă, regizoare şi terapeută. Conduce teatrul Dialogului Modern în Poltava, Ucraina. A fondat Biblioteca de Teatru Contemporan UkrDramaHub.

 

A fost nominalizată la  Women in Arts 2021 Award, la categoria „Women in Theater.” Pe 27, 29 şi 30 septembrie, Irina Hareţ va susţine lecturi la București, Sibiu şi Braşov, cu textul „Plantăm un măr” (traducere în limba română de Raluca Rădulescu) şi va participa la o serie de dezbateri după lecturi.

Program de proiecţii la Sibiu şi Braşov cu scurtmetraje românești

Programul de proiecţii la Sibiu şi Braşov continuă cu scurtmetraje românești regizate de femei în selecția Petrei Torsan: „Lucruri simple” (regia Alma Buhagiar, 2020, 8 min., selectat în competiția Bucharest Fashion Film Festival, 2020), „Să crești sub un cireș amar (regia Agata Olteanu, 2020, 11 min., Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Gijon, 2020), „Maybe There is No Distance (regia Letiția Popa, 2021, 28 min., Premiul „Ion Bostan” pentru Cel mai bun documentar românesc la CineMAiubit, 2021), „Empiric regia Ioana Țurcan, 2021, 15 min., Cel mai bun film la categoria HERSTORY la SCAD Savannah Film), „When Night Meets Dawn” (regia Andreea Cristina Borțun, 2021, 20 min.; selectat în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs la Cannes, 2021; Cel mai bun scurtmetraj, TIFF, 2021, Marele Premiu BIEFF 2021).

Zilele Sofia Nădejde – ediția a V-a este un eveniment organizat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – Facultatea de Litere și Asociația Antifragil, co-finanțat de A.F.C.N.

Parteneri:
tranzit.ro/București, Scena.ro, Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, Teatrul pentru Copii și Tineret Gong din Sibiu, Universitatea Transilvania, Centrul Multicultural al Universității Transilvania, Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, Apollo111, Muzeul Național al Literaturii Române, Londohome, La Două Bufnițe, Librăriile Humanitas, Librarium, Cărturești, Kadran.

Parteneri media:
Calvert Journal, Literaturen vestnik, DLITE, DoR, Radio România Cultural, Glamour, Scena 9, Echinox, Mesagerul de Sibiu, Capital Cultural, AIVI Media Hub.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*