Ziua Armatei sărbătorită în cadru restrâns

În fiecare an, la 25 octombrie România sărbătorește Ziua Armatei. Data a fost aleasă în memoria zilei de 25 octombrie 1944, atunci când armata română reușea să împingă forțele germane dincolo de frontiera de vest a țării.

În acest an ceremoniile organizate u ocazia Zilei Armatei s-au desfășurat într-un cadru restrâns datorită condițiilor impuse de pandemia de Covid 19.

În capitală, ceremoniile dedicate Zilei Armatei s-au desfășurat la Monumentul Eroilor Patriei din cel de al Doilea Război Mondial și la Monumentul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol. Aici au luat parte la festivitate președintele Klaus Iohannis alături de premierul interimar Florin Câțu.

„Evoluția țării spre un stat modern și sigur, așa cum este în prezent, este strâns legată de Armata României. Profesionalismul și dăruirea dovedite de militari în teatrele de operație au contribuit la parcursul nostru euro-atlantic și european și la întărirea parteneriatului strategic solid pe care îl avem cu SUA. (…) Datorită armatei, România își întărește statutul de furnizor de securitate pe flancul estic al alianței NATO”, a declarat șeful statului, în discursul său. Președintele a mai spus că „în momente dificile românii s-au uitat mereu la Armată cu încredere pentru a putea depăși problemele”. „Nu este deloc întâmplător că, în momentele decisive ale istoriei noastre puternic încercate, românii și-au păstrat constant încrederea în Armată, ca o adevărată ancoră de credibilitate și stabilitate. Astăzi, la fel ca în alte perioade dificile, trebuie să dovedim că suntem solidari și capabili să depășim provocările generate de pandemia de COVID-19”, a declarat președintele.
Și Raluca Turcan, Ministru al Muncii și președinte al PNL Sibiu a transmis, pe Facebook  un mesaj public închinat sărbătoririi azi a Zilei Armate.

„ Ziua Armatei României reprezintă un bun prilej de a ne aminti curajul și devotamentul dovedite de militarii români de-a lungul timpului.

Astăzi, Armata s-a alăturat luptei împotriva unui inamic nevăzut, care ne poate afecta pe fiecare în parte. Țin să le mulțumesc și să îi felicit, pe această cale, pe militarii noștri pentru eforturile lor neîntrerupte de a-și apăra țara, participând acum și la procesul de gestionare a pandemiei.

Armata, indiferent de vremurile pe care le-am traversat, a reprezentat un garant al libertății și suveranității naționale. La mulți ani Armatei României !” se arată în mesajul Ralucăi Turcan

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*