Ziua Europei, marcată la Colegiul Național Octavian Goga

Elevii Colegiului Național Octavian Goga au marcat astăzi Ziua europei, printr-o manifestare desfășurată în holul instituției de învățământ.

Acțiunea a fost organizată în cadrul programului „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS).

„Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) își propune să îi familiarizeze pe elevii de liceu și pe cei din școlile profesionale provenind din medii educaționale, sociale și geografice diferite în legătură cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene.

Programul le oferă elevilor ocazia de a-și înțelege drepturile în calitate de cetățeni ai UE și de a învăța despre modul în care pot participa activ la viața democratică a Uniunii Europene (https://www.europarl.europa.eu/ambassador-school/ro/). Colegiul Național „Octavian Goga” face parte din acest proiect, fiind singura școală din Sibiu ce și-a asumat acest rol.

În acest context, ziua Europei este o activitate distinctă, cu sens și empatie înspre tot ceea înseamnă această uniune de culturi, valori, idei, provocări și realizări ale unei uniuni pe care o simțim ca și a noastră. Am împărtășit idei, am păstrat imagini cu noi, cetățeni ai Europei” a declarat pentru Mesagerul de Sibiu Paula Ciucur, profesor Coordonator al Programului EPAS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*