Copii în căutarea unei familii

Anul acesta, 16 copii au fost adoptați, însă de aproape zece ori mai mare este numărul celor care încă așteaptă o familie.

Victor – 13 ani. Denisa Claudia – 12 ani. Nicoleta Denisa Cristina – 13 ani. Sunt doar câteva nume ale copiilor adoptabili, inscripționate pe baloanele care s-au înălțat spre cer în scopul de a atrage atenția tuturor celor care într-o zi, poate, le vor deveni părinți.

În total, au colorat cerul 186 de baloane în Parcul Tineretului din Sibiu, ieri, de Ziua Națională a Adopției. Și ploaia s-a oprit în loc și cerul era de un albastru pur, parcă prins dintr-un tablou pictat în culori acrilice. Se vedeau zâmbetele largi pe chipuri și privirile ațintite spre cer atunci când au lansat baloanele. Evenimentul a marcat debutul campaniei „Salvat prin adopție“.

Ziua Naţională a Adopţiei

Un număr de 150 de copii din judeţul Sibiu aşteaptă să fie adoptaţi, după ce anul trecut, în condiţiile impuse de restricţiile pandemice, au fost înfiaţi doar 20 de minori. „Astăzi este Ziua Naţională a Adopţiei şi vreau să transmit la mulţi ani tuturor copiilor adoptaţi şi tuturor persoanelor din judeţul Sibiu care au adoptat şi să le transmit toată consideraţia, aprecierea şi preţuirea noastră pentru alegerea pe care au făcut-o. În spatele nostru avem baloane, baloane pe care am scris numele tuturor copiilor adoptabili din judeţul Sibiu, care sunt 150, pe care vrem să-i ajutăm să-şi găsească o familie şi acesta este motivul pentru care înălţăm spre cer dorinţa lor cea mai mare, aceea de a avea o familie“, a precizat, miercuri, Olimpia Indrieş, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, coordonatoare a serviciului de adopţii, pentru Agerpres.

„Cerere“ și „ofertă“

Potrivit sursei citate, 70 de familii din judeţul Sibiu şi-au exprimat intenţia de a adopta un copil. „În judeţul Sibiu sunt 150 de copii adoptabili şi 70 de familii care şi-au exprimat intenţia de a-i adopta. Ne dorim foarte tare ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Şi după cum vedeţi, în ciuda pandemiei şi a condiţiilor restrictive, totuşi în cursul anului trecut s-au încuviinţat 20 de adopţii, 20 de copii şi-au găsit familie şi se bucură de dragostea lor, iar evenimente ca acesta pot să aducă în viaţa familiilor câte un copil, pentru că lucrul acesta s-a întâmplat şi în anii precedenţi, când în urma întâlnirii cu noi, familiile au fost interesate să adopte, lucru care s-a întâmplat în scurt timp“, a mai spus Indrieş.

Campanie în premieră

De la începutul anului și până în prezent, 16 copii au fost adoptați, însă de aproape zece ori mai mare este numărul celor care încă așteaptă o familie. DGASPC Sibiu a atestat 70 de persoane și familii în scopul de a adopta, sperând ca aceștia să ofere cât mai curând un cămin unor copii. Ieri s-a dat startul, în premieră în judeţul Sibiu, unei campanii de încurajare a adopţiilor, numită „Salvat prin adopţie“. Lansarea campaniei a avut loc în Parcul Tineretului, unde angajaţi ai serviciului de adopţii din DGASPC, părinţi care au adoptat copii şi minori înfiaţi au lansat baloane cu heliu, pe care au scris numele şi vârsta fiecărui copil care aşteaptă să fie adoptat, cu speranţa că această dorinţă de a avea o familie va fi îndeplinită.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*