Ziua mondială de rugăciune a copiilor pentru lume

Duminică, 5 martie, în Duminica Ortodoxiei, după Sfânta Liturghie, a avut loc premierea elevilor care au participat la Proiectul cu participare internațională și Concursul „Biserica, Locaș De Închinare” având tema „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III” – ediția a VII-a.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Proiectul a fost cuprins în calendarul concursurilor naţionale şcolare, pentru anul școlar 2022-2023, fără finanțare, la disciplina de studiu religie.

Elevii de la Liceul Teoretic Constantin Noica Sibiu, participanți la acest proiect, coordonați de Paraschiva Muntean, profesor de religie, au fost prezenți la Sf. Liturghie în Biserica din Parohia Ortodoxă „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” I, Sibiu, de pe strada Siretului.

Concursul a avut 2 părți, online și în prezență. Concursul online s-a desfășurat în perioada 23-29 ianuarie 2023 și a constat în rezolvarea subiectelor într-un Formular Google Forms.

Iar în prezență, prezentarea rugăciunilor și premierea, în prima duminică din luna martie, într-o biserică din proximitatea școlii cu care s-a încheiat un Parteneriat între Școală și Biserică. Liceul Teoretic Constantin Noica Sibiu, a încheiat acordul de parteneriat cu Parohia Ortodoxă „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” I, Sibiu, Preot paroh Nicolae Cătălin Mirișan.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

„Într-o lume cu totul bulversată și mișcată din temelii de încercările vremurilor, rugăciunea și credința sunt singurele care mai pot da stabilitate, echilibru și normalitate. Acest concurs s-a dorit a fi liantul care-i unește pe copiii din lumea întreagă, oferindu-le oportunitatea de a fi  prezenți în Biserică, în același timp. Rugăciunea alcătuită de copii în cadrul concursului, a fost rostită de către ei, în prima duminică a lunii martie, care a fost consacrată, prin concurs, ca Ziua mondială de rugăciune a copiilor” au transmis reprezentanții Mitropoliei Ardealului pe site-ul mitropolia-ardealului.ro.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Rugăciunea, aripă spre cer a fost una din probele concursului la care elevii au alcătuit rugăciuni pe diferite teme în funcție de nivelul clasei: nivelul claselor P-I-II – o creație plastică sau o scurtă rugăciune cu conținut tematic: „Rugăciunea – legătura cerului cu pământul!”; clasele III-IV, 9-10 ani: „Doamne, Te rog să-mi fii lumina copilăriei mele!”; clasele V-VI, 11-12 ani: „Doamne, trimite dragoste și pace pe pământ!”; clasele VII-VIII, 13-14 ani: „Maica Domnului, fii ocrotitoarea vieții mele!”; clasele IX-X, 15-16 ani: „Doamne, călăuzește-mă pe cărarea adolescenței, ca să nu mă abat de la poruncile Tale!”; clasele XI-XII, 17-18 ani: „Cărarea mea şi firul vieţii mele Tu le-ai cercetat şi toate căile mele mai dinainte le-ai văzut”.

Activitatea în prezență, numită generic Ziua mondială de rugăciune a copiilor, desfășurată duminică, 5 martie, a coincis cu prima duminică a Postului Mare, Duminica Ortodoxiei, iar darurile pregătite pentru premierea elevilor au fost adecvate contextului liturgic și tradițiilor: icoane, prescuri, cărți, mărțișoare și diplome.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

„Bunul Dumnezeu să răsplătească elevilor mărturisirea credinței, exprimată prin rugăciunile rostite astăzi în biserică, părinților care i-au însoțit, părintelui Nicolae Cătălin Mirișan și comunității credincioșilor de la Parohia Ortodoxă „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” I, Sibiu” au adăugat reprezentanții Mitropoliei Ardealului .

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*