Ziua neamțului

RBR offroad day 3 - Tibi Hila

Penalizat cu 95 de minute după ce a ratat un check-point ieri, germanul Andreas Lettenbichler a făcut astăzi o cursă excelentă și a terminat pe primul loc.
Spaniolul Alfredo Gomez intră în cărți pentru podiumul celei de-a 12-a ediții a Red Bull Romaniacs.

La finalul celei de-a doua zile de offroad a Red Bull Romaniacs bătălia pentru podium părea să fie relativ clarificată. Penalizarea primită de Andreas Lettenbichler după ratarea unui check-point l-a scos definitiv din cărți pentru un loc pe podium, de eroarea germanului profitând tânărul sudafrican Wade Young, intrat pe poziția a treia la startul zilei III de offroad. Însă, în cel mai dur raliu de hard-enduro din lume, lucrurile se schimbă extrem de rapid.
Deși fără șanse la podium, Andreas Lettenbichler a rulat astăzi impecabil. Germanul a plecat în cursă de pe poziția 11 și a ajuns al patrulea în finishul de la Greblești, recuperând de-a dreptul impresionant din distanța imensă ce îl desparte de candidații la primele locuri. Un alt performer al zilei a fost spaniolul Alfredo Gomez, plecat în cursă de pe poziția patru. Gomez l-a depășit pe traseu pe principalul său competitor la poziția a treia, Wade Young, și a terminat ziua cu al doilea timp. Bătălia pentru primele două locuri s-a ascuțit și mai tare. Deși n-a fost întrecut pe traseu nicio secundă, britanicul Jonny Walker a pierdut câteva zeci de secunde în fața conaționalului său, Graham Jarvis, care va da asaltul final pentru cel de-al cincelea său titlu mâine, în ultima zi a Red Bull Romaniacs. „Când pleci primul în cursă întotdeauna este mai greu, în special din cauza navigației. După service-point, traseul nu m-a favorizat dar știam că trebuie să rămân în fața lui Graham”, spune Jonny Walker, care a terminat ziua pe poziția a cincRBR offroad day 3_01 - Tibi Hilaea.
Mâine va fi, cel mai probabil, una dintre cele mai disputate zile de off-road din istoria acestui raliu. Niciunul dintre competitori nu este sigur pe poziția lui, fiecare greșeală poate costa totul. Fiecare va risca totul pentru a ajunge pe podiumul celui mai greu raliu de hard-enduro din lume. Finishul zilei de mâine va avea loc la hill-climb-ul din Dealul Gușteriței, unde primii rideri sunt așteptați să sosească în jur de ora 11.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*