Ziua Pământului: Tinerii liberali fac curățenie și merg pe bicicletă

Organizația Tineretului Național Liberal din municipiul Sibiu a întreprins, sâmbătă, 14 aprilie, o acțiune de ecologizare în Arpașu de Jos.

„Noi considerăm că o localitate curată este responsabilitatea fiecărui cetățean, iar păstrarea curățeniei creează confortul tuturor”, a declarat Robert Vornicescu, vicepreședintele TNL Municipiul Sibiu.

Acțiunea face parte dintr-un eveniment mai amplu pe care TNL Sibiu îl desfășoară în această săptămână, marcând astfel Ziua Pământului, care are loc anual pe data de 22 aprilie.

„Echipa TNL Municipiul Sibiu s-a deplasat în Arpașu de Jos cu scopul de a ecologiza localitatea prin strângerea de deșeuri de pe străzi și spații verzi. Membrii organizației s-au împărțit în două echipe, acoperind astfel fiecare stradă de pe raza localității și strângând deșeurile de pe domeniul public. Scopul acestei acțiuni a fost conștientizarea de către locuitori a  faptului că locul deșeurilor din metal, plastic, carton sau hârtie nu este în natură, pe spații verzi sau pe stradă, ci în spațiile special amenajate. Echipa TNL Municipiul Sibiu dorește să menționeze faptul că această acțiune a fost posibilă cu sprijinul domnului primar Constantin Văcariu, căruia organizația îi mulțumește pentru implicarea și deschiderea de care dumnealui a dat dovadă în acest demers”, se arată într-un comunicat de presă al organizației municipale.

Marcarea Zilei Pământului va continua duminică, 22 aprilie, când tinerii liberali vor promova mersul pe bicicletă, sub sloganul „Respirăm aer curat”, pentru protejarea mediului înconjurător și pentru un stil de viață sănătos. „Cu acest prilej, pe data de 22 aprilie invităm pe toți cei interesați să ni se alăture, locul de întâlnire fiind sediul PNL de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu”, precizează sursa citată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*