Ziua porților deschise la Direcția Silvică Sibiu

Personalul din cadrul Direcției Silvice Sibiu și de la ocoalele silvice a întâmpinat vizitatorii cu informații utile despre gospodărirea durabilă a pădurilor.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei silvicultorului, în data de 11 iunie 2019, în toate subunitățile Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA a avut loc „Ziua porților deschise”, un eveniment cu caracter de informare a generației tinere cu privire la activitatea desfășurată în interiorul RNP – Romsilva, felul cum este plantată și cum este gospodărită o pădure, speciile de arbori existente în păduri și recunoașterea acestora, modul cum se exploatează și regenerează pădurile.

De asemenea, au fost oferite informații despre fauna și flora spontană din pădurile României, dar și despre meseria de pădurar. Dacă, anul trecut, publicul țintă al acestui proiect au fost copiii din școala generală cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, anul acesta au fost invitați toți cei dornici să cunoască din interior viața de silvicultor.

Personalul silvic din cadrul Direcției Silvice Sibiu și de la ocoalele silvice au prezentat celor care au răspuns invitației toate aspectele menționate în obiectivul evenimentului, participanții având ocazia să ia contact direct cu ocolul silvic și ceea ce înseamnă el, activitățile silvice, funcțiile și importanța pădurii în viața noastră, a tuturor.

De-a lungul zilei, sibieni care au dorit să afle mai multe despre gospodărirea durabilă a pădurilor au fost bineveniți la sediile Direcției Silvice Sibiu și ale Ocolului Silvic Sibiu, de pe Calea Dumbrăvii nr. 140, Ocolul Silvic Agnita – la sediul de ocol și pepinieră, Ocolul Silvic Arpaș – la sediul de ocol și pepinieră, Ocolul Silvic Avrig – la sediul de ocol și pepiniera Porumbacu de Sus, Ocolul Silvic Dumbrăveni – la sediul de ocol și pepinieră, Ocolul Silvic Mediaș – la sediul de ocol și pepinieră, respectiv la Ocolul Silvic Valea Cibinului-Săliște – Muzeul Silviculturii.

Romsilva și-a deschis porțile publicului larg printr-un eveniment de amploare, organizat marți, 11 iunie, la sediul central și la nivelul tuturor direcțiilor și ocoalelor silvice, administrațiilor de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva și al hergheliilor de stat. „Romsilva, o companie altfel decât o știai!” a fost tema din acest an pentru Ziua Porților Deschise.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare proprietatea publică a statului, din care 80% sunt certificate la nivel internațional, 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de peste 850 de mii de hectare, precum și 12 herghelii de stat și patru depozite de armăsari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*