Zona de agrement Șopa va fi reamenajată | PROIECT

Agenția Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sibiu anunță că a demarat procedurile pentru reabilitarea amenajării piscicole Șopa.

Deocamdată, din motive de siguranță, este interzis accesul pe malurile lacurilor Șopa, în special pe diguri.

Primăria Șopa a anunțat, încă de la sfârșitul lunii ianuarie, că are prevăzut în bugetul local pe anul 2018 un proiect privind amenajarea peste 10 kilometri de piste de bicicletă, zone de picnic și acces pentru bicicliști din Șelimbăr și Sibiu în zona lacurilor Șopa. „Suntem în dialog cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor pentru ca administrarea lacurilor să revină la Primăria Șelimbăr. Acolo vrem ca două lacuri să fie amenajate ca și zone de recreație, cu pontoane, bărci, maluri unde să se poată face plajă, iar altul să fie cu destinație pentru pescuit. Până vom reglementa aceste lucruri, nu stăm degeaba și deja am prevăzut în bugetul pe 2018 bani pentru proiectarea și execuția unei zone de agrement. Este vorba de piste de biciclete în pădurea de acolo, zone de picnic, dar și o pistă pentru bicicliști, care să facă legătura cu Bulevardul Mihai Viteazu din Sibiu. În total, ar fi vorba de peste 10 kilometri de pistă pentru biciclete”, a spus primarul Marius Grecu. Termenul de finalizare a proiectului este toamna acestui an.

„AJVPS Sibiu aduce la cunoștința membrilor pescari Ordinul nr. 8/174/2018 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2018. Acesta fost publicat în Monitorul Oficial cu nr. 170/22.02.2018 și se poate descărca sau citi și de pe site-ul asociației. Printre cele mai importante reglementări privind județul Sibiu, se mențin: zonele de refacere biologică, interdicția pescuitului de pe poduri, prohibiția totală în perioada 7 aprilie – 5 iunie inclusiv. Aducem la cunoștința membrilor interesati că AJVPS Sibiu a demarat procedurile necesare reabilitării amenajării piscicole Șopa. Anunțăm totodată că accesul pe malurile lacurilor Șopa, în special pe diguri, este interzis sub orice formă, din motive de siguranță. De asemenea, atragem atenția membrilor pescari ai AJVPS Sibiu că mai pot beneficia de reducerea de 50 lei din obligațiile financiare aferente anului 2018, până la data de 30 martie 2018 inclusiv”, informează reprezentanții asociației, într-un comunicat de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*