1 Mai simfonic

 

 

Sibienii iubitori de muzică sau turiştii aflaţi în vacanţă în Sibiu cu ocazia mini-vacanţei de 1 mai au prilejul de a participa la un concert simfonic extraordinar susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Evenimentul se va desfăşura chiar de 1 mai, adică miercuri, de la ora 19.00, la Sala Thalia. Concertul face parte din stagiunea de concerte şi a fost programat special pentru a marca atât ziua de 1 Mai, cât şi sărbătoarea Paştelui ortodox. Programul concertului include compoziţii semnate J. Haydn, J.J.Quantz şi J.S. Bach. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de maestrul Walter Hilghers din Germania, iar solistă va fi flautista Lidia Marina. Biletele pentru concertul simfonic se pot procura de la sediul Filarmonicii sibiene, la preţul de 14 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

 

 

Muzician de renume

Walter Hilgers este profesor la Academia de Muzică „Franz Liszt“ din Weimar încă din 1995. În calitate de dirijor invitat, sunt cunoscute succesele concertelor sale din ultimii ani, atât din Germania, cât şi din întreaga Europă, America de Sud şi Asia. După debutul strălucit, în februarie 2008, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti, Hilgers este frecvent invitat atât la pupitrul orchestrei de cameră, cât şi al orchestrei simfonice din cadrul Radiodifuziunii Române Bucureşti. Muzician multilateral, Walter Hilgers a fondat unul dintre cele mai renumite ansambluri de suflători de alamă – „German Brass“ – formaţie cu care, pe parcursul a 25 de ani, a realizat numeroase concerte. O altă latură a activităţii sale este cea pedagogică. Fiind preocupat de formarea tinerilor artişti, a predat, din anul 1978, cursurile de tubă şi muzică de cameră la Academiile de Muzică din Düsseldorf, Aachen şi Lübeck, după care îl găsim predând la clasa de muzică de cameră a Academiei „Franz Liszt“ din Weimar.

Carieră promiţătoare

Lidia Marina a făut cunoştiinţă cu flautul în urmă cu 18 ani. După absolvirea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca în 2007, Lidia Marina îşi va continua studiile la Academia de Arte în Berna (Elveţia).  În 2009 încheie cu brio un an de practică în Orchestra Simfonică din Berna, iar în 2010 obţine o diplomă de orchestră la clasa prof. Christian Studler. De-a lungul anilor, artista a susţinut concerte în România, Germania, Italia, Franţa, Elveţia şi a avut ocazia de a se perfecţiona cu flautişti de talie internaţională precum: Heidi Indermühle, Andrea Kollé, Arife Gülsen Tatu, Verena Bosshart, Emily Beynon. În prezent, Lidia Marina ocupă funcţia de solist instrumentist flaut în Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

De Ziua Europei

Următorul concert simfonic găzduit de prestigioasa Sală Thalia din Sibiu îl va avea ca dirijor pe Petre Sbârcea, cu participarea solistei Ioana Maria Lupaşcu. În program se află H. P. Türk – Lamento pentru orchestră, F. Liszt – Concerto pathétique S. 258 şi L. van Beethoven – Simfonia a III-a în Mi b major op. 55 „Eroica“. Evenimentul va avea loc joi, 9 mai, începând cu ora 19.00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*