100 de echipaje sunt așteptate la Raliul Sibiului

În anul în care celebrăm Centenarul Marii Uniri, Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu, așteaptă o prezență însemnată și mizează pe 100 de echipaje aliniate la startul Raliului Sibiului 2018.

Înscrierile pentru ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Campionatului Național Rally 2 Dunlop și a Campionatului Național de Vehicule Istorice Dunlop, care se va desfășura între 4 și 7 octombrie la Sibiu, au început deja, iar echipajele au termen de înscriere 28 septembrie 2018.

Pregătirile pentru cel mai așteptat eveniment automobilistic al anului de la Sibiu au intrat în linie dreaptă. Înscrierile au început deja, iar echipajele care doresc să participe la ultima etapă de campionat au la dispoziție încă două săptămâni pentru a se înscrie. Potrivit documentelor oficiale, competiția va avea o lungime totală de 639,2 km, din care 120,5 km reprezintă distanța celor 13 probe speciale. Piloții vor avea de străbătut probe extraordinare, în peisaje naturale de poveste.

Startul festiv al Raliului Sibiului 2018 este programat pentru joi, 4 octombrie, ora 20.30, și va fi precedat de un moment festiv dedicat Centenarului Marii Uniri, care se va consuma în Piața Mică, de la 19.30.

Shakedown-ul va lua startul vineri, de la ora 8.00, la Șeica Mare, urmând ca primele două probe speciale, denumite ”Centenarul Marii Uniri” să fie programate după 14.53, pe o porțiune de aproape 12 kilometri fiecare, între Cârțișoara și Bâlea Cascadă. Tot vineri sunt programate probele speciale ”SMURD 25 de ani”, de la Poiana Sibiului, pe o porțiune ce însumează, în cele două probe, 13,4 kilometri.

Ziua a doua a Raliului debutează la ora 9.00 cu proba specială Bilstein și se încheie cu cea de la Chirpăr. Vor fi 6 probe speciale pe segmentul de drum dintre Cornățel și Chirpăr, toate însumând aproape 47 de kilometri. Ziua competițională se încheie la 15.30, pentru a oferi șansa participanților și oficialilor de la Raliul Sibiului să participe la manifestările organizate în oraș cu ocazia aniversării a „25 de ani SMURD Sibiu” și la evenimentul legat de Centenarul Marii Uniri.

Ultima zi de competiție cuprinde probele speciale Aria și Ambient, programate să ia startul după ora 9.00, pe segmentul de drum dintre Rășinari și Păltiniș, însumând peste 34 de kilometri, urmând ca SuperSpeciala Autoklass, cea mai apreciată și așteptată probă de spectatori, să înceapă în jurul orei 12.30. Pentru aceasta, organizatorii au pregătit un traseu inedit, diferit de cel de anul trecut, pe traseul Sala Transilvania – Calea Dumbrăvii – Școala de Înot.

Concurenții înscriși la startul Campionatului Național de Rally 2 Dunlop vor avea de parcurs nouă probe speciale. Sâmbătă vor evolua pe șase probe între Cornățel, Noul Român și Chirpăr, urmând ca sâmbătă să efectueze specialele Aria și Ambient, la Rășinari și Păltiniș. Competiția se va încheia, și pentru aceștia, cu SuperSpeciala Autoklass. Clasamentele urmează să fie stabilite pe baza timpilor obținuți pe cei 84 de kilometri competitivi.

Festivitatea de premiere va avea loc pe scena din fața Sălii Transilvania, duminică, de la ora 17.00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*