16 concurenți își dispută premiile Concursului Sibiu Jazz Festival. Concertele sunt transmise în direct pe internet

În perioada 23-29 mai, Sibiul găzduiește Festivalul Internațional de Jazz, organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival. Ca în fiecare an, concursul Sibiu Jazz Festival deschide săptămâna jazzistică de la Sibiu.  Evenimentul se desfășoară între 23 și 25 mai și se transmite în direct pe livestream.com, sibiujazz.ro și facebook.com/sibiujazz, în fiecare seară, începând cu ora 19.00.

Adresat noii generații de muzicieni ai genului, concursul Sibiu Jazz Festival aduce anul acesta la Sibiu 16 concurenți (formații si soliști), din Austria, Italia, Republica Moldova, Ungaria și România. Participanții vor fi evaluați de un juriu alcătuit din experți recunoscuți în domeniul muzicii de jazz.

Participanții ediției de anul acesta sunt: Pippi Dimonte, BB Quintet, Bigg Dimm a’Band, Koszorus Krisztina și Szász Csaba,The Twisters, Antaki, Youvenis, Viorica Pintilie Quartet, Groovy Bastards, Cristina Radu, Iulia Heleanu, Maria Boldan, George Vasluianu, Lavinia Simionescu, Mădălin Oprișanu și Sandu Bantas.

„Concursul Sibiu Jazz Festival, inițiat în 1979, a crescut generații de ”copii” ai jazzului. Competiția promite să poarte mai departe o misiune asumată acum mulți ani de Festivalul de Jazz de la Sibiu – aceea de a descoperi, a promova și a crește tinerele talente. Nu există jazzman român, a cărui evoluție să nu fi fost marcată, în vreun fel sau altul, de Concursul și Festivalul de Jazz de la Sibiu”, spune Simona Maxim, directorul festivalului.

Sibiu Jazz

În mod tradițional, seara de miercuri, 25 mai, va marca încheierea Concursului Sibiu Jazz Festival, prin Gala Laureaților și două concerte speciale: Hot Club de Cluj & Cornel Bucșă (câștigători 2015) și Amalia Preda Quartet (câștigătoare 2014).

Concursul Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților. Concursul Sibiu Jazz Festival (23-25 mai) va fi transmis în direct pe livestream.com, sibiujazz.ro și facebook.com/sibiujazz, începând cu ora 19:00.

Sibiu Jazz1

Între 26 și 29 mai, festivalul continuă cu evenimente care se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Iubitorii de jazz vor  putea savura concertele celor de la Modern Art Orchestra (Ungaria), Trio Reijseger – Fraanje – Sylla (Olanda), Sekou Kouyate (Guineea), The Diaspora House (Israel), Dock In Absolute (Belgia, Luxemburg) sau Tangostinato (Italia),  precum și serile de jam sessions ce vor fi organizate în diverse locații din oraș.  De asemenea, pe toată perioada festivalului  se poate vizita expoziția de fotografie Focus Jazz, expoziție ce prezintă în fiecare an momente unice din istoria de peste patru decenii a festivalului de jazz de la Sibiu. Pentru prima dată, această expoziție tradițională este completată cu lucrările colecției Musical Body Sounds realizate special pentru Sibiu Jazz Festival de către artistul fotograf Tibor Jakab. Festivalul se va încheia pe 29 mai cu Jazz for Kids, o serie de concerte educative și ateliere de creație pentru copii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*