21 de țepari arestați preventiv, după ce au înșelat mii de oameni cu locuri de muncă

24 de suspecți au fost prezentați instanței pentru măsuri preventive, în cazul țeparilor care înșelau cu locuri de muncă.

Față de 21 de persoane s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar alți 3 suspecți au fost plasați sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările în acest caz continuă.

În acest caz au avut loc 39 de percheziții la locuințele unor persoane și la sediile a 13 societăți comerciale din Sibiu, Teleorman și Hunedoara, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în înșelăciune, cu consecințe deosebit de grave.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2014 și până acum, în Sibiu au fost înființate mai multe societăți comerciale, administrate de aceleași persoane, care se ocupau de plasarea forței de muncă în străinătate și care, de fapt, nu au avut niciun moment intenția desfășurării efective a activității, ci doar inducerea în eroare a persoanelor de bună-credință, pentru obținerii de foloase necuvenite, potrivit DIICOT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*