40 de şantiere stradale-municipalitatea anunţă noi lucrări

Peste 40 de şantiere sunt deschise la ora actuală, pe străzile din Sibiu, iar municipalitatea anunţă noi lucrări la carosabil. Şi la reţeaua de gaz vor avea loc intervenţii pe alte nouă străzi.

În Sibiu sunt deschise, la ora actuală, peste 40 de şantiere stradale, iar municipalitatea anunţă noi lucrări. Străzile Izvorului şi Bârsei intră în reparaţii în perioada următoare. Pe strada Izvorului, pe tronsonul dintre strada Hermann Oberth şi intrarea spre Spitalul de Urgenţă, traficul se va închide total. Timp de aproximativ două luni, DPC va schimba bordurile şi va repara carosabilul. În această perioadă, strada Lucian Blaga va permite circulaţia în dublu sens, ca rută ocolitoare. Strada Bârsei, pe porţiunea dintre strada Dimitrie Cantemir şi strada Prof. Aurel Decei, se va închide timp de două săptămâni începând de luni, 20 mai, pentru a permite înlocuirea bordurilor şi reparaţia carosabilului. Pe Oituz se vor executa lucrări de reparaţii pe porţiunea dintre Hipodromului şi Mărăşti. În această perioadă, circulaţia va fi permisă în dublu sens, între străzile Mărăşeşti şi Hipodromului.

 

 

 

Restricţii în Oraşul de Jos

Traficul va fi îngreunat în Oraşul de Jos. Pe strada Ocnei urmează să se toarne asfaltul. Pentru a finaliza însă lucrările este necesară închiderea intersecţiei străzilor Faurului – Ocnei – 9 Mai. Circulaţia spre şi dinspre Piaţa Mică va fi permisă, totuşi, către şi dinspre 9 Mai. Pe Turnului, lucrările la reţele sunt finalizate, iar începând de luni, 20 mai, strada se va închide pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. În prima fază se va închide parcarea de lângă piaţă, apoi, din 1 iunie, se va închide complet porţiunea dintre Valea Mare şi Piaţa Cibin. Asocierea Terra Building – SC Consult SRL începe de luni, 20 mai modernizarea reţelelor de utilităţi şi a carosabilului pe străzile Grigore Ureche şi Anatole France, termenul de execuţie prevăzut fiind de 6 luni.

Intervenţii la reţele

În următoarea perioadă vor mai intra în lucru străzile Cărbunelui, Victor Hugo, Petru Şpan, Hegel, Grădinarilor, Progresului, Lalelelor, Kiev şi Narciselor, însă fără închiderea circulaţiei. În prezent se lucrează la gaz pe Patrioţilor, Paltinului, Orzului, Cedoniei şi George Topârceanu. Şi lucrările la reţelele de apă şi canalizare continuă. Pe strada Henri Coandă vor începe lucrări la reţeaua de canalizare pe o porţiune din zona Forjorilor. La canalizare se lucrează pe Lebedei, Luceafărului şi Arcului. De asemenea, în cartierul Vasile Aaron, lucrările la reţeaua de apă vor începe de luni, 20 mai, pe străzile Oaşa şi Onceşti, acestea urmând să fie finalizate în aproximativ o lună. Astfel de lucrări vor fi executate şi pe un tronson al Aleii Buia, pe strada Transilvaniei, Şureanu şi Ştefleşti, acestea fiind deja în curs.

Veşti bune

Mai multe străzi vor fi redeschise în perioada următoare, spre bucuria şoferilor. Astfel, DPC a finalizat lucrările pe strada Lungă, pe tronsonul dintre străzile I.L. Caragiale şi Ţiglari. Pe Ilie Măcelaru s-au încheiat lucrările la reţeaua de apă şi urmează să se aştearnă asfaltul. Se lucrează şi pe străzile Theodor Mihaly şi Haţegului la montarea bordurilor. Şi străzile Reşiţa şi Maşiniştilor au fost terminate, iar constructorul va efectua ultimele remedieri. Pe Calea Turnişorului, constructorul amplasează semnele de circulaţie. Pe Calea Cisnădiei încep lucrările pe ultimul tronson, circulaţia urmând să se desfăşoare pe un singur sens, dirijată cu un semafor. Tronsonul dintre strada Nicolae Iorga şi strada Gheorghe Dima se va finaliza la începutul lunii iunie. Pe Calea Poplăcii, DPC continuă lucrările la carosabil. Pe tronsonul dintre Piaţa Tălmaciu şi strada Cristianului se execută săpătura generală şi se lucrează la reţele. Pe porţiunea dintre Piaţa Sadu şi ieşirea spre Poplaca se aşterne primul strat asfaltic. Se lucrează în paralel şi la reţeaua de iluminat public.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*