Adrian Ungur s-a retras din tenis la Sibiu

Unul dintre cei mai spectaculoși tenismeni români din ultima decadă, Adrian Ungur, s-a retras din tenis după participarea la Sibiu Open. 

Adrian Ungur / foto: Dragoș Dumitru

Tenisul masculin românesc e mai sărac de ieri. Adrian Ungur, unul dintre jucătorii emblematici ai României în ultimii 10 ani, s-a retras din tenis după partida pierdută la Sibiu Open în fața italianului Fabrizio Ornago. Ungur a anunțat imediat după încheierea partidelor din Cupa Davis, ce a avut loc weekend-ul trecut, că Challengerul de la Sibiu va fi ultimul său turneu din cariera profesionistă. Decizia lui Adi vine după un an în care a jucat într-un singur turneu ITF și în meciurile de Cupa Davis împotriva Poloniei.

Adrian Ungur / foto: Dragoș Dumitru

În ciuda lipsei de meciuri, Adi a jucat ieri excelent. I-a luat primul set italianului cu 6/3, a cedat setul secund cu 3/6 dar în setul decisiv conducea cu 4/2 și părea că se îndreaptă spre victorie. Ornago a reușit însă și el un break, a egalat și a dus setul până în tie-break, unde a reușit să îl elimine pe român de pe tabloul principal. Pentru tenisul românesc veștile triste vin însă însoțite și de vești mai bune. Al doilea cel mai bine clasat jucător român în clasamentul ATP de simplu, Dragoș Dima, a reușit ieri o victorie spectaculoasă împotriva favoritului 2 al competiției, austriacul Dennis Novak. Dima a jucat fantastic și a închis meciul cu un neverosimil 6/2, 6/1. Dima a intrat pe tabloul principal un un wild-card oferit de organizatori. Cu Victor Cornea înfrânt de Joao Domingues și Nicolae Frunză, retras din cauza unei accidentări după ce a terminat primul set, Dragoș Dima rămâne singurul jucător român pe tabloul principal de simplu la Sibiu Open.

Dragoș Dima / foto: Dragoș Dumitru

Exceptându-l pe Novak, favoriții și-au confirmat ieri statutul. Laslo Djere, favoritul principal la câștigarea turneului l-a eliminat pe bulgarul Dimitar Kuzmanov, 7/6, 7/5, Pedro Sousa l-a scos pe indianul Nagal cu 6/2, 6/4, Bolelli a câștigat în două seturi identice meciul cu Jans Jahn, 6/4, 6/4 iar Marc Polmans l-a eliminat în 3 seturi pe Ofner, 7/5, 2/6, 6/3. Favoritul numărul 6, italianul Quinzi, s-a accidentat în timpul meciului cu Barranco Cosano și a fost nevoit să abandoneze. Quinzi făcea pereche cu Bolelli pe tabloul de dublu, ceea ce înseamnă că perechea italiană e nevoită să se retragă și din această competiție. După un prim set mai dificil, Lukas Rosol, campion mondial cu echipa Cehiei, a câștigat și setul secund împotriva lui Gonzalo Oliveira și avansează în următoarea fază a competiției.

Astăzi, partidele încep la ora 10:30. Cel mai așteptat meci al zilei este cel de dublu al medaliatului cu argint la Olimpiada de la Rio, Florin Mergea. Florin face echipă cu Patrick Grigoriu și azi vor da piept cu cuplul Dembek/Drzewiecki din Polonia. Partida este programată la ora 17, pe terenul central al Tenis Club Pamira.

Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consilul Local Sibiu și Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*