ALERTĂ ANM. Temperaturi mult mai mici faţă de cele normale, ploi și ninsori

Meteorologii anunţă că începând de astăzi și până duminică vremea se răceşte, iar temperaturile vor fi cu circa 8 grade mai mici faţă de cele normale.

În majoritatea regiunilor se vor înregistra ploi, dar nesemnificative din punct de vedere al cantităţii. “În următoarea perioadă, vremea se va răci şi va deveni deosebit de rece în toată ţara. În cursul nopţilor vor fi temperaturi negative, dar la munte valorile termice rămân negative şi ziua, şi noaptea, chiar sub limita de ger la înălţimi de peste 1000 de metri. Sâmbătă şi vineri va fi o vreme mai rece decât în mod normal”, a declarat Romica Jurca, meteorologul de serviciu din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Reprezentantul ANM susţine că începând de joi apar şi precipitaţiile, iar la munte este aşteptată ninsoare.

“De joi noapte, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, posibil să apară în centrul, estul ţării şi sud. Toate precipitaţiile vor fi foarte slabe din punct de vedere cantitativ”, a mai spus reprezentantul ANM.

Meteorologul anunţă că temperaturile se vor încadra, în următoarele zile, între 0 şi 16 grade.

“Joi la amiază temperaturile vor fi între 5 şi 16 grade. Vineri la amiază valorile vor fi în general între 1 şi 11 grade, sâmbătă vor fi între 0 şi 9 grade, iar în cursul nopţii de vineri şi sâmbătă vor fi temperaturi negative între -7 şi -2 grade. Duminică dimineaţa va fi cel mult un grad”, a mai spus Romica Jurca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*