ALERTĂ | Un urs dă târcoale taberei Șanta din Păltiniș

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Sibiu informează că a fost semnalată prezența unui urs în zona taberei Șanta din stațiunea Păltiniș.

Un mesaj de alertă a fost transmis pe telefoanele mobile din zona Sibiu prin sistemul RO-ALERT. Cei care se află în Păltiniș sunt sfătuiți să evite zona Șanta și să apeleze numărul de urgență 112 în caz de pericol.

„Astăzi, în jurul orei 9.00, printr-un apel la 112, un cetățean a sesizat faptul că la ora 3.00 un urs și-a făcut apariția în zona Șanta din Păltiniș. Jandarmii montani patrulează în zona respectivă”, a declarat Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei sibiene, pentru Mesagerul de Sibiu.

În condițiile în care prezența urșilor este tot mai des semnalată în anumite zone de munte, Jandarmeria Sibiu transmite câteva măsuri de siguranță.

“În situația în care este semnalată prezența unui urs, vă recomandăm:

– să vă adăpostiți în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia;

– să nu vă apropiați de el pentru a face fotografii;

– să nu îl hrăniți;

– să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte;

– să faceți zgomot, gălăgia sperie ursul și astfel poate fi ținut la distanță;

– să nu vă bazați că este suficientă distanță până la urs și să vă  îndepărtați de el;

– să vă păstrați calmul și să nu fugiți.

Important: solicitați sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, precizează Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu.

Recent, un urs a fost văzut la ieşirea din municipiul Sibiu, spre Răşinari, în Pădurea Dumbrava, însă acesta nu a fost găsit de jandarmi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*