Alfredo Gomez a câștigat Prologul Red Bull Romaniacs

Mii de sibieni și spectatori din toate colțurile lumii au venit la Sibiu pentru cinci zile în care unii dintre cei mai buni rideri din lume se vor întrece pentru titlul suprem al competiției din Carpați.

foto: Sebastian Marcovici

Conceput de Andy Fazekas și echipa clubului Crazy Bike, prologul de anul acesta a fost unul extrem de dificil, de tehnic, accesibil în principal riderilor cu un trecut în trial, experți în a depăși obstacole care mai de care mai dificile. Tone de piatră și de lemn, gropi înșelătoare cu nisip, buturugi mobile și câteva rampe de o dificultate medie spre grea au testat îndemânarea concurenților înscriși la ediția din acest an.

Toți ochii au fost ațintiți spre clasa Gold, principala atracție a raliului din Carpați, unde în niciun an nu au fost atât de mulți favoriți la titlu. Cu cinci titluri la activ, Graham Jarvis rămâne și în acest an principalul competitor pentru titlul suprem la Romaniacs. Din urmă vin însă piloții mai tineri care au căpătat multă experiență în ultimele sezoane și promit să îi facă Regelui Carpaților drumul spre al 6-lea titlu cât mai dificil. După ce anul trecut s-a accidentat și nu a încheiat cursa, dublul campion Jonny Walker se prezintă într-o formă excelentă. Wade Young, de mai multe ori pe podiumul competiției are și el mari șanse la titlu, la fel ca și Alfredo Gomez. Cei patru sunt urmați îndeaproape de un alt grup de sportivi foarte experimentați. Billy Bolt, Manuel Lettenbichler – fiul lui Andy Lettenbichler, un obișnuit al podiumurilor la Red Bull Romaniacs sau legenda enduro-ului, David Knight, pot oricare produce anul acesta o surpriză, lipsa experienței fiind singurul lor minus.

foto: Răzvan Negru

Diferențele au fost minuscule între cei șapte pe traseul prologului. Cursa a început cu un start în stil Le Mans, cu riderii nevoiți să alerge cinci metri până la motocicletele oprite, să pornească motoarele și apoi să avanseze spre primul obstacol. Gomez a plecat ca din pușcă și nu a cedat prima poziție până la final. În cele 15 minute ale finalei, Gomez a reușit să parcurgă de 10 ori traseul, la fel ca Billy Bolt, Jarvis și Walker, urmați de Lettenbichler, Young și Bolton, cu 9 ture.

Prima zi de offroad se va desfășura în totalitate în județul Sibiu, pe un traseu de 124 de kilometri. Timpul estimat de parcurgere a traseului este de 5 ore și 40 de minute. Cele mai accesibile puncte în care spectatorii pot urmări concursul sunt în zona Curmătura Ștezii sau la Arena Platoș, unde riderii vor lua pauza de 20 de minute obligatorie, în service point.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*