Amenzi pentru comercianții din zonele turistice Ocna Sibiului şi Bâlea Lac

În perioada 24 – 27 iulie, poliţiştii sibieni au desfăşurat acţiuni ample de combatere a evaziunii fiscale şi a activităţilor ilicite din domeniul turismului în judeţul Sibiu.

Controalele poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au derulat împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu.

În perioada menţionată, au fost verificate 29 de societăţi comerciale şi 16 persoane fizice din zonele turistice Ocna Sibiului şi Bâlea Lac, ocazie cu care au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 51.300 lei, majoritatea sancţiunilor vizând lipsa documentelor de provenienţă, comercializarea de marfă cu termen de valabilitate depăşit sau lipsa etichetării produselor. De asemenea, au fost confiscate mărfuri agroalimentare în valoare de 1.200 de lei, întrucât comercianţii nu deţineau documente de provenienţă, constatându-se că marfa expusă la vânzare nu îndeplinea condiţiile legale de calitate.

„În acest context, le  recomandăm cetăţenilor să acorde o mare atenţie modului în care comercianţii (agenţi economici sau persoane fizice) îşi desfăşoară activităţile”, a precizat comisarul Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Polițiștii și specialiștii DSVSA Sibiu le recomandă sibienilor:

  • faceţi cumpărături doar în spaţiile special amenajate corespunzător, nu înainte de a verifica data expirării produselor, calitatea acestora, îndeosebi carne şi produse din carne;
  • asiguraţi-vă că produsele sunt avizate sanitar-veterinar, sunt însoţite de etichetări şi inscripţionări corespunzătoare legislaţiei în vigoare şi sunt însoţite de certificate care atestă originalitatea;
  • nu ezitaţi în a verifica aspectul (culoare, miros) cărnii, produselor din carne şi lactate și refuzaţi primirea acestor produse dacă aveţi orice îndoieli privind provenienţa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*