Ancheta DNA se apropie de Cindrea

Ancheta procurorilor DNA la Consiliul Județean Sibiu continuă, iar cercetările acestora s-au extins, zilele trecute, și asupra unor aspecte care l-ar putea viza pe fostul președinte Ioan Cindrea. De pildă, o mașină a instituției era spălată și de șase ori pe zi, la preț triplu. Social-democratul care speră să recâștige șefia Consiliului Județean este deja condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare.

Cindrea in ploaie

Ioan Cindrea

Suspiciuni

Anchetatorii au chemat la audieri șoferii instituției, încercând să elucideze de ce în contabilitatea Consiliului există facturi care arată că o mașină era spălată chiar și de șase ori într-o singură zi și asta la un preț de peste trei ori mai mare decât cel practicat, de regulă, la spălătoriile din oraș. În plus, procurorii verifică angajările de personal din ultimii ani, existând indicii că unele angajări nu s-au făcut în condiții legale.

Amintim că, la sfârșitul lunii trecute, procurorii DNA Alba au descins la Consiliul Județean Sibiu pentru a ridica documentele care existau în legătură cu unele achiziții de servicii. A fost vizată firma purtătoarei de cuvânt a Prefecturii, Claudia Stanciu, care a încasat sume mari pentru servicii foto-video prestate în favoarea Consiliului și a instituțiilor subordonate.

Ambiții mari

Deși este condamnat definitiv, fostul președinte Ioan Cindrea deschide lista PSD, sperând să obțină un nou mandat de președinte la Consiliu. La poziția a treia pe lista socialiștilor care se arată interesați de categoriile defavorizate de populație figurează fostul rector Constantin Oprean, care se poate lăuda că a fost mediatizat cu un salariu lunar de peste 300 milioane de lei vechi încasat de la ULBS.


Ovidiu SCUTELNICU | ovidiu@mesageruldesibiu.ro

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*