Şansă pentru cei din mediul rural

 

24 de sibieni s-au calificat în meseriile de dulgher şi zidar în urma absolvirii cursurilor de formare profesională din cadrul proiectului „Antreprenoriat în mediul rural – o şansă de ocupare“. Proiectul se va finaliza vara aceasta, la sfârşitul lunii iunie.

Perioada de evaluare a competenţelor dobândite în cadrul proiectului s-a încheiat recent în regiunile Centru (Sibiu) şi Nord-Vest (Satu Mare), urmând ca, la finalul lunii, activitatea de evaluare să înceapă la nivelul regiunii Sud-Muntenia (Teleorman). Partea finală a cursului a constat în organizarea a două probe, una teoretică şi alta practică, în care cursanţii au avut posibilitatea să-şi dovedească abilităţile dobândite în cele două domenii de dulgher-tâmplar-parchetar şi zidar-pietrar-tencuitor.

 

 

Zeci de beneficiari

 

În judeţul Sibiu, dintre cele 24 de persoane selectate, 18 au obţinut calificarea de zidar-pietrar-tencuitor, iar alte şase s-au calificat în meseria de dulgher-tâmplar-parchetar. Şi la Satu-Mare, 39 au finalizat cursurile de formare, 32 dintre ele în meseria de zidar, iar restul de dulgher-tâmplar. În perioada următoare, aproximativ 50 de persoane din grupul-ţintă, din judeţul Teleorman, urmează să participe la cursuri pentru a obţine una dintre cele două calificări.

 

Peste 16 milioane de lei

 

Proiectul „Antreprenoriat în mediul rural – o şansă de ocupare“ este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni“ şi se desfăşoară în perioada 1 iulie 2010-30 iunie 2013. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 16,5 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă de peste 13,3 milioane de lei.

 

Patru regiuni

 

Grupul-ţintă căruia i se adresează este format dintr-un număr de peste 1.000 de persoane din mediul rural, din patru regiuni. Proiectul îşi propune să promoveze şi egalitatea de şanse, astfel că 40% din grupul ţintă vor fi femei, iar un număr de 450 de participanţi la activităţile de formare profesională în calificări non-agricole vor primi burse de studiu. De asemenea, 40 de persoane dintre cele instruite vor primi burse de merit pentru promovarea antreprenoriatului rural.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*