Şansă pentru cei din mediul rural

 

24 de sibieni s-au calificat în meseriile de dulgher şi zidar în urma absolvirii cursurilor de formare profesională din cadrul proiectului „Antreprenoriat în mediul rural – o şansă de ocupare“. Proiectul se va finaliza vara aceasta, la sfârşitul lunii iunie.

Perioada de evaluare a competenţelor dobândite în cadrul proiectului s-a încheiat recent în regiunile Centru (Sibiu) şi Nord-Vest (Satu Mare), urmând ca, la finalul lunii, activitatea de evaluare să înceapă la nivelul regiunii Sud-Muntenia (Teleorman). Partea finală a cursului a constat în organizarea a două probe, una teoretică şi alta practică, în care cursanţii au avut posibilitatea să-şi dovedească abilităţile dobândite în cele două domenii de dulgher-tâmplar-parchetar şi zidar-pietrar-tencuitor.

 

 

Zeci de beneficiari

 

În judeţul Sibiu, dintre cele 24 de persoane selectate, 18 au obţinut calificarea de zidar-pietrar-tencuitor, iar alte şase s-au calificat în meseria de dulgher-tâmplar-parchetar. Şi la Satu-Mare, 39 au finalizat cursurile de formare, 32 dintre ele în meseria de zidar, iar restul de dulgher-tâmplar. În perioada următoare, aproximativ 50 de persoane din grupul-ţintă, din judeţul Teleorman, urmează să participe la cursuri pentru a obţine una dintre cele două calificări.

 

Peste 16 milioane de lei

 

Proiectul „Antreprenoriat în mediul rural – o şansă de ocupare“ este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni“ şi se desfăşoară în perioada 1 iulie 2010-30 iunie 2013. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 16,5 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă de peste 13,3 milioane de lei.

 

Patru regiuni

 

Grupul-ţintă căruia i se adresează este format dintr-un număr de peste 1.000 de persoane din mediul rural, din patru regiuni. Proiectul îşi propune să promoveze şi egalitatea de şanse, astfel că 40% din grupul ţintă vor fi femei, iar un număr de 450 de participanţi la activităţile de formare profesională în calificări non-agricole vor primi burse de studiu. De asemenea, 40 de persoane dintre cele instruite vor primi burse de merit pentru promovarea antreprenoriatului rural.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat