Anul 2018 în cele mai bune imagini surprinse de fotografii sibieni

Zeci de evenimente culturale, sportive și sociale  compun cea de-a 12-a ediție a expoziției de fotografie de presă Focus Sibiu, expoziție ce face parte din Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu.

Sebastian Marcovici, Dragoș Dumitru, Grimm și Cristian Cojocariu spun în peste 100 de fotografii povestea Sibiului din ultimul an.

Zeci de evenimente culturale și sportive sunt surprinse în fotografii reprezentative prin obiectivele celor patru fotografi. Expoziția are ca punct central deschiderea programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană și multe evenimente conexe acestui proiect ce a adus Sibiul, din nou, în centrul atenției internaționale. Evenimentele gastronomice sunt secondate de cadre spectaculoase din timpul Festivalului Internațional de Teatru, de la festivalul Artmania sau de la Festivalul Internațional de Film Transilvania, precum și numeroase alte evenimente culturale. Sportul își are locul lui în expoziția retrospectivă, pentru că toți sibienii își aduc aminte cum FC Hermannstadt a doborât tocmai FCSB pe Municipalul sibian și a reușit să meargă până în finala Cupei României la fotbal, iar CSU Sibiu a reușit să ajungă, după 20 de ani, din nou în finala Campionatului Național de Baschet.

„2018 a fost un an plin de evenimente în Sibiu. A fost un an tumultuos, însă plin de rezultate pentru noi, cei care vedem Sibiul prin obiectivul aparatului de fotografiat. Ca fotograf, este extrem de ofertant să lucrezi în Sibiu, practic, în fiecare zi ai în fața obiectivului o altă provocare”, spune Sebastian Marcovici, președintele Asociației Focus Sibiu.

Expoziția Focus Sibiu va putea fi vizitată până pe 10 iunie, în fiecare zi lucrătoare, între orele 8 și 16, în curtea interioară a Primăriei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*