Apă caldă în școli, prin Crucea Roșie

Sute de copii din județul Sibiu, elevi ai 17 unități de învățământ din zone sărace sau ignorate, își vor putea spăla de acum mânuțele cu apă caldă. Se întâmplă datorită Crucii Roșii Române și parteneriatului acesteia cu Ariston Thermo România.

Crucea Roșie Română și Ariston Thermo România au continuat, în 2020, pentru al treilea an consecutiv, misiunea unică de a aduce confortul chiar și acolo unde acesta pare imposibil de atins. În cadrul acestei acțiuni, sute de copii din județul Sibiu vor beneficia de acces la apă caldă prin echiparea școlilor și a grădinițelor cu boilere performante donate de către Ariston Thermo România, transmit cei de la Crucea Roșie.

Fericiții beneficiari ai apei calde sunt elevii școlilor și grădinițelor din Sărata, Colun, Apoș, Brateiu, Buzd, Mag, Amnaș, Săcel, precum și ai Grădiniței cu program prelungit nr. 17 din Sibiu.

Cu ajutorul Ariston

Ariston Thermo a încheiat, în 2018, un parteneriat pe termen lung cu organizaţia umanitară Crucea Roşie Română cu ajutorul căreia boilere electrice de ultimă generaţie au fost donate persoanelor din zonele retrase ale ţării sau din medii defavorizate, în special şcolilor şi centrelor de bătrâni. În ultimii trei ani, peste 1.450 de echipamente performante de încălzire a apei au fost donate către 869 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale din țară, oferind astfel acces la apă caldă pentru peste 170.000 de persoane. În cadrul ediției din 2020, implementată la nivel național de către Crucea Roșie Română și Ariston Thermo au fost donate 400 de boilere electrice de ultimă generație către 248 de instituții din întreaga țară, de care beneficiază în prezent peste 52.000 de copii și vârstnici.

24 de județe

Caravana Ariston Comfort Challenge din acest an a început în luna septembrie și a parcurs 24 de județe pentru a ajunge în localitățile identificate de către Crucea Roșie. „După campania de succes din ultimii doi ani, prin intermediul căreia Crucea Roșie Română și Ariston Thermo Romania au vizat îmbunătățirea condițiilor de trai a mii de oameni ce nu beneficiau de acces la apă caldă, demersul nostru comun a continuat. În acest an, când igiena mâinilor este, mai mult decât oricând, o măsură esențială pentru sănătate, am reușit să dotăm cu boilere electrice sute de școli, centre medicale și case de bătrâni din mai multe județe ale țării. Mulțumim Ariston Thermo Romania pentru susținerea comunităților dezavantajate cu echipamente performante de încălzire a apei”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Roșie Română.

Fără apă

Inițiativa Ariston are loc în contextul în care aproximativ 30% dintre români locuiesc într-o gospodărie care nu dispune de baie, duș sau toaletă cu apă curentă. Conform statisticilor, aproximativ 4.200 dintre școlile din România nu au grupuri sanitare în incinta școlii, situație cu impact asupra unui număr de peste 155.486 de elevi la nivel național.

Campania de donații a fost susținută și anul acesta de către Alex Găvan alpinist, activist de mediu și ambasador al proiectului umanitar încă de la prima ediție din 2018.

Crucea roșieSocietatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității. Proiectul „ComfortChallenge” este parte din această componentă importantă a activității organizației.
Dana MUNTEANU

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*