Apa și canalizarea se scumpesc, însă tariful practicat de Apă Canal Sibiu rămâne sub media pe țară

SC Apă Canal SA Sibiu anunță că, începând cu 1 iulie 2015, tariful pentru apă potabilă și canalizare – epurare crește cu 0,73 lei pe metru cub.

Ajustarea tarifului are la bază avizele Autorității Naționale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice și  Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Apa Sibiu”.

Tariful practicat de Apă Canal SA Sibiu în toate localitățiile aflate în aria de operare este de 3,82 lei pentru apă potabilă și de 2,64 lei pentru canalizare – epurare.  În cazul agenților economici poluatori încadrați în grupa I de risc, noul tarif este de 2,77 lei/mc canalizare, iar pentru grupa II de risc tariful este de 2,86 lei / mc. Toate tarifele conțin TVA și se vor regăsi în factura emisă în luna august pentru consumurile înregistrate în luna iulie.

Nivelul noilor tarife practicate de SC Apă Canal SA Sibiu se află sub media națională, de aproximativ 7,5 lei / mc de apă + canal, cele două componente tarifare fiind, în cazul operatorului sibian, de 6,46 lei.

Creșterea tarifului este motivată de obligativitatea acoperirii tuturor cheltuielilor generate de captarea, tratarea și distribuția apei potabile, precum și de preluarea, transportul și epurarea apei menajere. La acestea se adaugă și necesitatea cofinanțării de către Apă Canal Sibiu cu aproximativ 10 milioane de euro a proiectului ”Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în județele Sibiu și Brașov”, finanțat cu contribuție din partea Uniunii Europene și a cărui valoare totală este de aproape 100 de milioane de euro.


ac-tarif

Comunicatul societății Apă Canal SA Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*