Aproape 377.000 de sibieni votează la prezidențiale

În judeţul Sibiu, numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale 2014 este de 376.750.

În acest context, în județ sunt organizate 370 de secţii de votare, din care 105 în municipiul Sibiu (inclusiv una la Păltiniş) şi 42 în municipiul Mediaş.

Pregătiri logistice

Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu a primit de la Ministerul Afacerilor Interne, în vederea predării către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, 414.795 de buletine de vot, 362.486 de timbre autocolante care se aplică pe cărţile de identitate şi 1.850 de ştampile cu menţiunea „Votat” şi 370 de ştampile de control.

sectie vot

Program prelungit la buletine

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor îşi prelungeşte programul în perioada celor două scrutine ale alegerilor prezidenţiale, pentru a oferi sibienilor, dar şi locuitorilor comunelor Cristian, Gura Rîului, Marpod, Poplaca, Răşinari, Roşia, Slimnic, Şura Mare, Şelimbăr şi Vurpăr posibilitatea de a obţine o carte de identitate valabilă pentru a-şi putea exprima votul la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în noiembrie.

Sâmbătă, 1 noiembrie, şi înaintea turului doi, pe 15 noiembrie, ghişeele Evidenței Persoanelor vor fi deschise între orele 8 şi 16, atât pentru preluări de cereri, cât şi pentru eliberarea de acte de identitate. Duminică, 2 noiembrie, şi duminică, 16 noiembrie, programul de lucru al acestui serviciu se va desfăşura între orele 8 şi 21, atât pentru preluarea dosarelor, cât şi pentru eliberarea cărţilor de identitate.

Ghişeele vor fi deschise în zilele lucrătoare conform programului obişnuit: de luni până joi între orele 8.30 – 13 şi 14 – 16.30, în zilele de miercuri 8.30 – 13 şi 14 – 18.30, iar în zilele de vineri între orele 8.30 – 13.

Buletinele vor fi eliberate mai rapid

O altă măsură luată de serviciul de resort este cea a reducerii termenului de eliberare a cărţii de identitate la cinci zile lucrătoare în această perioadă, iar cererile cetăţenilor cu drept de vot înregistrate zilele acestea vor fi soluţionate prin înmânarea cărţii de identitate sau cărţii provizorii de identitate în cel mai scurt timp, pentru a-şi putea exprima votul. Lista actelor necesare găsește la avizierele de la sediul serviciului de pe Bulevardul Victoriei, nr. 1-3, în pasajul subteran de lângă magazinul „Dumbrava” precum şi pe www.sibiu.ro, în meniul „Acte necesare pe categorii” – „Evidenţa Persoanelor”.

Etichete: ,

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat