Ascund profitul sau chiar e criză? Jumătate dintre unitățile hoteliere, în prag de insolvență. Cum stă Sibiul în clasament

Situație surprinzătoare în business-ul hotelier, scoasă la iveală într-un studiu dat publicității de Creditinfo Romania: în județele dezvoltate turistic, precum Sibiul, peste jumătate dintre companiile care dețin hoteluri au risc peste medie de a intra în insolvență.

„În județele dezvoltate turistic, precum Brașov, Mureș, Prahova, Sibiu, Cluj, Bihor, Timiș, Suceava, peste jumătate dintre companiile care dețin hoteluri au risc peste medie de a intra in insolvență”, a declarat Aurimas Kanciskas, managing director Creditinfo Romania.

Există o legatură directă între anul înființării companiei care deține hoteluri sau alte unități de cazare și riscul de intrare în insolvență, se mai arată în studiul citat de Startup Cafe. Astfel, cele mai expuse acestui risc sunt companiile înființate în perioada 2006-2010, 54% dintre ele prezentând acest risc. În schimb, cele mai solide afaceri în domeniu, potrivit datelor statistice, le au companiile înființate în primii ani de după Revoluție.

La finalul anului 2016, erau înregistrate în România 6.946 hoteluri, moteluri, pensiuni, hosteluri, cabane și alte unități cu funcțiuni de cazare turistică, cele mai multe în Brașov, Constanța și Harghita.

Topul județelor în funcție de cifra de afaceri medie obținută de companiile care dețin hoteluri și alte facilități de cazare:

  1. București (1,98 milioane de lei)
  2. Bistrița-Năsăud (1,6 milioane de lei)
  3. Vâlcea (1,43 milione de lei)
  4. Galați (1,4 milioane de lei)
  5. Timiș (1,3 milioane de lei)
  6. Dolj (1,28 milioane)
  7. Ialomița (1,2 milioane)
  8. Sibiu (1,17 milioane de lei)
  9. Mureș (1,16 milioane)
  10. Bihor (1,1 milioane)
  • Media pe țară: 1 milion de lei

Citește aici analiza completă!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*